Reunión Ribó-Arcadi España - València

null Reunión Ribó-Arcadi España

Tornar

L’alcalde demana a la Conselleria d’Obres Públiques que prioritze la línia 10 de Metrovalència que unirà Natzaret i el Cabanyal-Canyamelar i la seua connexió amb el port

Joan Ribó s’oposa a la connexió de València amb Mislata a través de l’Horta de Campanar

Un moment de la reunió entre l'alcalde i el conseller

• Un moment de la reunió entre l'alcalde i el conseller

03/03/2021

L’alcalde, Joan Ribó, ha sol·licitat al conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, un impuls a les línies 10, 11 i 12 de Metrovalència amb especial prioritat per a la línia 10, que comunicarà Natzaret amb el Cabanyal-Canyamelar. L’alcalde considera que “és molt important la connexió amb la zona d’arribada de creuers i vaixells i la Marina i, per a això, el pas del tramvia és fonamental”. Ribó i España s’han reunit este migdia a la Casa Consistorial i han abordat també la connexió viària de València i Mislata a través de Campanar.

 

L’alcalde li ha recordat al conseller que “l’Horta de Campanar està protegida pel Pla d’Acció Territorial i, a més, està planificada com a part del futur parc natural del Túria”. Ribó ha traslladat al conseller que no dóna suport a la possible connexió viària de Mislata i València a través de l’horta de Campanar, que “l’Ajuntament de València posa moltes pegues a esta possibilitat” i sol·licita que es busque una nova solució.

Respecte a esta qüestió, el conseller de Política Territorial ha afirmat que “coincideix amb l’alcalde ja que la Generalitat té la voluntat de protegir l’Horta i qualsevol solució respectarà el Pla d’Acció Territorial de l’Horta i totes les consideracions mediambientals”.

 

LÍNIES DE METROVALÈNCIA

 

Joan Ribó li ha sol·licitat al conseller un impuls a les línies de Metrovalència L10, L11 i L12 i ha destacat especialment la línia L10 que connectarà Natzaret i el Cabanyal-Canyamelar i que “sense llevar la importància a les altres”, l’alcalde considera prioritària.

Ribó ha exposat al conseller que “Natzaret és una zona que dins de poc tindrà una zona esportiva del Llevant UD, que crearà una zona de creixement molt important”. A més, l’alcalde assenyala que “per al consistori és important que esta línia es connecte amb la zona de creuers i vaixells de passatgers i amb la mateixa Marina mitjançant el pas del tramvia”. La petició de l’alcalde coincideix en el temps amb l’exposició pública del pla especial de la zona sud 2 del port de València, que en el seu pla de mobilitat ha d’incloure esta connexió.

El conseller España ha afirmat que està d’acord “a impulsar estes línies de Metrovalència per tal que tots els veïns i veïnes d’estes zones de València tinguen un transport públic de qualitat” i ha afirmat que “molt prompte traurem l’estudi per a tirar endavant estes línies”.

L’alcalde ha insistit en la importància de tindre un concepte metropolità del transport perquè “la ciutat de València entén que les fronteres municipals són unes fronteres que el ciutadà no entén ni utilitza i hem de treballar en este sentit per prendre les mesures que calguen”. Pel que fa a este assumpte, l’alcalde ha demanat “normes unificades com a àrea metropolitana en matèria de recàrrega de cotxes elèctrics perquè és un tema que l’Ajuntament està treballant molt i és molt important dins de la Unió Europea”. Per això, segons el regidor, “volem treballar amb la Conselleria i amb els ajuntaments”.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó
Joan Ribó
Arcadi España