S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Resolución 25 febrero instalaciones deportivas - València

Vés enrere Resolución 25 febrero instalaciones deportivas

Tornar

Noves mesures per a la pràctica esportiva a la ciutat de València

La Resolució entra en funcionament a partir de l’1 de març i estarà en vigor durant 14 dies

• Instal·lació esportiva de València

26/02/2021

La Conselleria de Sanitat i Salut Pública planteja una reactivació de l’activitat esportiva de manera gradual per als pròxims 14 dies. Es permet l’activitat física a l’aire lliure per a les modalitats individuals i per parelles fins a un màxim de quatre persones i es detalla les diverses mesures que s’aplicaran per a la població escolar, l’esport federat, universitari, jocs esportius de Secundària, ús d’instal·lacions municipals i celebració d'esdeveniments esportius.

 

Les noves mesures de desescalada que establix la Resolució de 25 de febrer de 2021 de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública permeten la pràctica esportiva a l’aire lliure i en instal·lacions esportives obertes, sense contacte físic i en les modalitats individuals i per parelles, però es limita a un màxim de quatre persones.

En este sentit, la resolució especifica que les quatre persones han de mantindre la distància de seguretat recomanada per les autoritats sanitàries i si això es complix no serà obligatori l’ús de la màscara. Així mateix, es detallen les mesures que s’aplicaran a la població infantil menor de 12 anys, a l’esport federat, als campionats universitaris i els jocs esportius de Secundària, als esdeveniments esportius i a l’ús de les instal·lacions municipals.

La regidora d’Esports i presidenta de la Fundació Esportiva Municipal, Pilar Bernabé, ha indicat que “a la ciutat de València quasi 20.000 persones entre xiquets i joves s’incorporen de nou a l’activitat física. Obrirem les instal·lacions esportives a l’aire lliure perquè puguen entrenar tant els escolars en grups com els de Secundària. I aquelles competicions reglades que vagen a anar a competicions nacionals també podran mantindre els seus entrenaments. Estem treballant des de la Fundació Esportiva Municipal en coordinació amb tots els clubs i el dilluns ens reunirem per explicar-los esta desescalada i com anirem procedint les pròximes setmanes en les diferents instal·lacions municipals de València”.

POBLACIÓ EN EDAT ESCOLAR

Respecte a la població en edat escolar, per a Infantil i Primària es podrà participar fora de la jornada escolar en activitats esportives grupals i en entrenaments esportius, amb un màxim de quatre persones. Per a això, es desenvoluparan en grups estables i s’evitarà els contactes amb altres grups d’activitat o d’entrenament i sempre a l’aire lliure o en instal·lacions obertes.

Es podran realitzar únicament dinàmiques esportives individuals i sense contacte físic, que permeten garantir en tot moment la distància de seguretat entre els esportistes participants.

Les activitats esportives grupals i els entrenaments esportius es desenvoluparan, en tot cas, sense públic. Els acompanyants dels menors que participen en les activitats no podran romandre en les instal·lacions esportives i evitaran en tot cas romandre als voltants de les instal·lacions i generar situacions d’aglomeració de persones.

No es permet la participació de persones escolaritzades en les etapes educatives d’Infantil i Primària en esdeveniments i en competicions esportives, amb l’excepció de les competicions expressament autoritzades.

ESPORT FEDERAT, UNIVERSITARI I JOCS ESPORTIUS DE SECUNDÀRIA

Les persones esportistes federades, les inscrites al Campionat d’Esport Universitari o als Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana de Secundària podran reiniciar els entrenaments esportius. Estos es desenvoluparan en grups estables i evitant els contactes amb altres grups d’entrenament i sempre a l’aire lliure o en instal·lacions esportives obertes.

Es promouran dinàmiques esportives individuals i sense contacte físic garantint el màxim temps possible la distància de seguretat. Els entrenaments esportius es desenvoluparan, en tot cas, sense públic i els acompanyants dels menors que participen en els entrenaments no podran romandre en les instal·lacions esportives i evitaran en tot cas estar als voltants de les instal·lacions i generar situacions d'’glomeració de persones.

Els entrenaments dels esportistes que participen en les competicions autoritzades es desenvoluparan en les instal·lacions que siguen necessàries i amb les dinàmiques esportives habituals, aplicant els protocols federatius de prevenció de la covid-19.

INSTAL·LACIONS ESPORTIVES MUNICIPALS

En les instal·lacions esportives obertes podrà realitzar-se l’activitat física i esportiva segons allò detallat anteriorment, però continuaran tancades, per a la població general, aquelles que ja ho estaven tant de titularitat pública com privada (pavellons, pistes tancades, centres esportius, gimnasos, etc). L’excepció contempla únicament aquelles que siguen necessàries per al desenvolupament de les competicions autoritzades i els seus entrenaments.

Els esportistes que hagen d’accedir a les instal·lacions tancades, per competir o entrenar, hauran de disposar d’un certificat de la federació corresponent, que acredite la participació d’eixa persona en alguna de les competicions expressament autoritzades i els respectius entrenaments.

Les persones o entitats titulars de la instal·lació seran les responsables d’establir les mesures necessàries per garantir el compliment dels aforaments i senyalitzaran, de manera visible en els accessos de cadascuna de les dependències, tant els metres quadrats disponibles en la zona com l’aforament màxim permés.

Així mateix, hauran d’establir un sistema d’accés que evite l’acumulació de persones i un sistema de torns que permeta la pràctica de l’activitat física en condicions de seguretat i protecció sanitària.

ESDEVENIMENT ESPORTIUS

La Resolució del 25 de febrer de 2021 no permet la celebració d’esdeveniments esportius, excepte les competicions d’àmbit autonòmic (classificatòries o d’ascens a competició nacional), estatals, internacionals i d’àmbit professional.

En les competicions que se celebren en instal·lacions esportives o a l’aire lliure en espais naturals o en la via pública no podran participar més de 150 persones esportistes de manera simultània i les competicions d’àmbit autonòmic es desenvoluparan sense públic.

La resta de les competicions autoritzades se sotmetran a les limitacions que establix la Resolució de 5 de desembre de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, sobre l’adopció de mesures com a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19

 

Recursos multimèdia

Pilar Bernabé