S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Reparto de mascarillas reutilizables - València

Vés enrere Reparto de mascarillas reutilizables

Tornar

L'Ajuntament repartix 3.500 màscares reutilitzables a través de la Federació de Veïns

Elisa Valía destaca que esta iniciativa intenta alleujar l'economia de les famílies i fomentar el seu ús enfront de les d'un sol ús

• Una dona amb una mascareta reutilitzable repartida per l'Ajuntament

20/02/2021

L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Participació Ciutadana i Acció Veïnal, repartirà a la ciutadania 3.500 mascaretes reutilitzables i homologades durant els pròxims dies amb la col·laboració de la Federació d'Associacions Veïnals de València (FAAVV). La campanya promou l'ús de mascaretes reutilitzables enfront de les d'un sol ús, per l'alt impacte mediambiental d'estes, a més de que servisquen d'alleujament per a les famílies, ja que la compra d'este material de protecció obligatori té un impacte en l'economia de la ciutadania.

 

En l'acte de hui, la Regidora de Participació Ciutadana, Elisa Valía, ha entregat les 3.500 mascaretes a la presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns, María José Broseta, entitat que s'encarregarà de la seua distribució al conjunt d'associacions veïnals prioritzant el repartiment en els barris de Malva-rosa, Natzaret, Benicalap,Orriols, Olivereta, Malilla i Nou Moles entre altres.

«Des de la Regidoria de Participació Ciutadana i Acció Veïnal volem reforçar l'aliança amb les entitats veïnals de la ciutat i per tant, treballar conjuntament per a fer arribar les nostres polítiques i les mesures que impulsem d'una forma més directa a tots els barris de la ciutat». La Regidora de Participació Ciutadana ha afirmat que «de la mateixa manera que des de les administracions promovem el compliment de les mesures sanitàries i de seguretat per a contindre la propagació del virus, com l'ús de mascaretes, és important que impulsem accions que ajuden a pal·liar el cost que això suposa per a l'economia de les famílies».

«Al llarg d'estos mesos s'ha demostrat que la implicació veïnal és fonamental per a arribar a moltes persones a la qual no podríem arribar d'una altra manera i per tant volem posar en valor tot el que aporten totes les entitats del teixit social de la ciutat a respondre millor a les demandes de la ciutadania», ha asegurat.

Valía ha apuntat que «a més de cuidar de la nostra salut i de la dels qui ens envolten, hem de continuar cuidant de la salut del planeta, evitant la generació de residus innecessaris i la utilització de productes fabricats amb materials d'un sol ús, com són les mascaretes d'un sol ús«. En este sentit, ha recordat que des que es va iniciar la pandèmia «des de l'Ajuntament hem detectat un increment de mascaretes en els espais públics, que en molts casos poden acabar en la xarxa de clavegueram i generar danys majors. Eixa realitat no es veu amb les màscares reutilitzables».

Per part seua, la presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns de València, María José Broseta, ha agraït esta iniciativa de la Regidoria de Participació Ciutadana i Acció Veïnal, i manifestat el seu suport a esta, amb la col·laboració de la Federació en el repartiment de la mascaretes homologades reutilitzables.

«Són vitals les accions que ajuden a pal·liar el cost que té la compra de mascaretes per a l'economia de les famílies, sobretot en aquelles zones on la situació és més precària», ha afegit Valía. Este repartiment de mascaretes reutilitzables en els barris de València s'uneix a la campanya de conscienciació ciutadana iniciada fa uns dies des de la Regidoria, amb el títol «Ja t'ho saps, Però practicar-lo salva vides», per a extremar el compliment de les mesures de seguretat contra la COVID que aconseguisca contindre la propagació del virus.

Este campanya se suma a la realitzada fa uns mesos des de la Regidoria del Cicle Integral de l'Aigua i Acciona, que va repartir altres 3.000 mascaretes reutilitzables i homologades que va tindre un gran acolliment per part de la ciutadania.

Recursos multimèdia

Elisa Valía