S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Renovación alumbrado urbano - València

Vés enrere Renovación alumbrado urbano

Tornar

L’Ajuntament invertirà més de 600.000 euros per millorar l’enllumenat públic en Benicalap, Patraix, Camins al Grau i Ciutat Jardí

Notario: “hem deixat de ser la capital de la contaminació lumínica per passar a ser un referent en sostenibilitat i en polítiques per al benestar de la ciutadania”

• Les intervencions es deriven dels pressupostos participatius DecidimVLC 2020/21

21/12/2021

La regidora de Gestió de Recursos de l’Ajuntament de València, Lluïsa Notario, ha anunciat que esta setmana es traurà a licitació la contractació del subministrament i la instal·lació d'enllumenat públic en diverses zones de la ciutat de València. Totes les intervencions es deriven dels pressupostos participatius DecidimVLC 2020/21 i permetran renovar els fanals en diversos carrers dels barris de Benicalap, Patraix i Ciutat Jardí, així com en parcs infantils de Camins al Grau.

 

En concret, es licitarà un contracte de quatre lots, amb uns imports que oscil·len entre els 109.979,67 euros per a la renovació de l’enllumenat en jardins de Camins al Grau fins a un màxim de 214.997,94 (IVA inclòs) per al lot de Benicalap.

Notario ha assegurat que “la renovació de l’enllumenat públic de la ciutat de València ha sigut un objectiu prioritari des que arribàrem al govern en 2015, quan esta ciutat encara ostentava el vergonyós títol de capital europea de la contaminació lumínica i calia revertir una situació que, a més de comportar un gran perjuí per al descans, la salut i el medi ambient, era econòmicament un desgavell per a les arques municipals”. En eixe sentit, ha assegurat que “el govern de Joan Ribó va dissenyar un pla ben estructurat que ens ha permès accedir a fons europeus amb els que hem finançat una gran part de la renovació de l’enllumenat, una renovació que prompte arribarà al voltant del 80 % del parc d’enllumenat públic municipal”.

La regidora ha assegurat que l’enllumenat públic “és un servici importantíssim per a la vida dels veïns i veïnes de la ciutat de València i mostra d’això és que els projectes de renovació de l’enllumenat estan sempre entre els més votats dels pressupostos participatius”. A més, ha posat com a exemple la millora en il·luminació i estètica de diferents jardins, com a ara el de Gas Lebon, que a més havia patit actes de vandalisme en l’enllumenat i on ara se substituiran els 11 bàculs de carretera amb 19 lluminàries obsoletes. “Continuem millorant l’eficiència energètica del nostre enllumenat públic, reduint les emissions de diòxid de carboni i reduint també la factura energètica de l’Ajuntament de València”, ha destacat Notario.

Els quatre lots

En Benicalap la renovació serà tant a nivell de receptors com de suports, ja que en l'actualitat existixen gran quantitat de bàculs de carretera. En una primera fase s’actuarà als carrers General Llorens, Alfara del Patriarca, Sant Josep de Pignatelli, José Grollo i Amics del Corpus. En total, se substituiran més d’un centenar de bàculs de carretera per columnes de cinc metres d’alçada, mig centenar de braços de façana (al C/ Josep Grollo) i més de 130 lluminàries per models sostenibles i eficients.

Un altre lot afectarà al carrer del Poeta Mas i Ros, on ja es va realitzar una primera intervenció en el tram entre els carrers Manuel Candela i Músic Ginés, substituint els bàculs existents. Ara, es completarà la renovació de l'altre tram de carrer, entre Músic Ginés i José María d'Haro, amb el mateix criteri de substituir els bàculs existents (també al carrer Indústria), per 64 columnes de fosa ornamentals amb fanal Ferran VII de tecnologia LED.

Pel que fa a Patraix, on ja es varen fer dos fases en 2019 i en maig d’enguany, el lot específic contempla ara una tercera fase per renovar l’enllumenat del barri amb la substitució de 23 bàculs de carretera i més d’una vintena de llums de vapor de sodi per fanals Ferran VII de LED i lluminàries i elements eficients.

El quart lot, referent als jardins de Camins al Grau, contempla la renovació i optimització de l’enllumenat públic en Gas Lebon, al tram del Gulliver al jardí del Túria, en les places de l’Equip Crònica, Santa Apolònia i el Parc de Fuencaliente, al jardí de Just i Pastor amb Serradora, al de Rodríguez de Cepeda i als carrers Bell i Eivissa.