S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Renovación aceras calle General Gil Dolz - València

Vés enrere Renovación aceras calle General Gil Dolz

Tornar

Urbanisme inicia les obres d'ampliació de voreres i remodelació de passos de vianants al carrer General Gil Dolz

Sandra Gómez destaca que amb esta actuació es millora l'accessibilitat del barri del Mestalla en un entorn que inclou dotacions escolars i patrimoni històric

• Voreres del carrer Gil Doz, de Mestalla

04/06/2022

Les obres d'ampliació de la vorera sud i la remodelació de passos de vianants al carrer General Gil Dolz, en el barri del Mestalla, han començat esta setmana. L'actuació d'este projecte es du a terme des de la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana, dirigida per la vicealcaldessa, Sandra Gómez i comprén la renovació de la vorera sud d'este carrer, ampliant la seua amplària per a adaptar-la a les condicions d'accessibilitat establides en la normativa. “En tots els barris de la nostra ciutat estem duent a terme xicotets projectes d'ampliació de voreres per a contribuir a millorar el dia a dia dels veïns, i així avançar junts cap a la ciutat que es mereixen els valencians i valencianes” ha declarat la responsable d'urbanisme Sandra Gómez.

 

L'actuació abasta l'ampliació de la vorera sud del carrer General Gil Dolz, des del Passeig de l'Albereda fins al carrer Finlàndia, amb un mínim d'1,80 metres d'amplària, que recupera espai per al vianant. El projecte inclou la reducció dels carrils de la calçada, de tres a dues, sense modificar-se les alienacions de voreres ni el carril bici del costat nord. Els paviments i acabats projectats mantenen les característiques de les zones adjacents, aconseguint una homogeneïtat urbana i estètica.

Esta zona d'itinerari de vianants inclourà bancs de fusta per al descans i la trobada del veïnat. Es traslladen les columnes de lluminàries existents, que reduïen l'amplària útil de la vorera, en la mateixa mesura que les alineacions de la vorada. A més, s'ha previst la substitució de totes les tapes de les arquetes existents en l'àmbit per les noves tapes de composite, segons les especificacions del servici d'enllumenat. L'actuació augmentarà el nombre d'escocells, en els quals es plantaran exemplars de perera de flor.

Respecte a l'adequació dels passos de vianants, es remodela el situat en l'encreuament del mateix carrer General Gil Dolz amb el passeig de l'Albereda, adequant-lo als criteris de la normativa d'accessibilitat.

Este projecte compta amb un pressupost total de 121.157,60 € (IVA inclòs) i té fixat el termini de realització en tres mesos. En total les accions abasten 1.500 m² en tota la longitud del carrer des del Passeig de l'Albereda fins al carrer Finlàndia.

L'ampliació de voreres i adequació del pas de zebra, és un pas més enllà en matèria d'accessibilitat, comoditat i seguretat per als veïns i veïnes de València. A més, el trajecte del recorregut per als vianants recupera espai de trobada i aporta també més separació dels vianants sobre el trànsit rodat en una zona amb dotació escolar, com és una guarderia a més de la dotació residencial. “Este actuació s'uneix a la labor que es fa des d'urbanisme per a recuperar espai per als vianants i millorar l'accessibilitat dels nostres carrers, perquè els veïns i veïnes puguen passejar i caminar pels seus carrers amb comoditat” ha conclòs Sandra Gómez.