Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Renaturalización Campus Tarongers - València

Vés enrere Renaturalización Campus Tarongers

Volver

El procés de millora paisatgística del Campus de Tarongers comença en sintonia amb la política municipal de renaturalitzar la ciutat

El vicealcalde Sergi Campillo i el vicerector Justo Herrera presenten el concurs d'idees per a la transformació d'este espai de superfície pavimentada en zona verda

• El Campus dels Tarongers de la Universitat de València

04/05/2022

Els quasi 100.000 m² del Campus de Tarongers de la Universitat de València (UV) seran objecte d'una millora paisatgística que transformarà 52.095 m² actualment pavimentats en zona verda. “I esta actuació es realitzarà en sintonia amb la política municipal de renaturalitzar i humanitzar l'espai públic”, tal com ha explicat hui el vicealcalde Sergi Campillo, durant la presentació del concurs d'idees convocat per la UV per a dur a terme este “projecte de ciutat” que es materialitzarà l'any 2023.

 

El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha comparegut hui al costat del vicerector d'Economia i Infraestructures de la Universitat de València, Justo Herrera, per donar suport i difusió a este concurs d'idees per a la renaturalització del campus de Tarongers. “Es tracta –ha explicat- d'un projecte de ciutat, que s'emmarca en el treball impulsat pel govern local per a aconseguir una ciutat més amable i sostenible, i, de fet, entre els membres del jurat d'est certamen hi haurà un representant de l'Ajuntament”.

Sergi Campillo ha explicat que València, recentment seleccionada com una de les 100 urbs europees que assumeix el repte de ser climàticament neutra en 2030, “necessita més zones verdes que contribuïsquen a la descarbonització de la ciutat”, i ha agraït la col·laboració de la UV, “que està històricament vinculada a l'Ajuntament ja que, creada pels Jurats o executiu local de fa cinc segles, des de fa uns anys treballa en l'estratègia de desenvolupament sostenible de la ciutat”.

En este sentit, el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana ha recordat altres iniciatives de “renaturalització i humanització d'espais” impulsats amb acords entre l’esmentadas institució acadèmica i l'administració local com el que ha permés l'obertura al veïnat del Jardí de la Carrasca, situat entre els carrers Serpis i Albalat dels Tarongers, dins del Campus dels Tarongers. “Un altre exemple de col·laboració es plasma en el Pla Verd i de la Biodiversitat de la ciutat de València o en la promoció del futur Jardí Trini Simó, que donarà continuïtat al Jardí Botànic”, ha afegit Campillo.

“Una ciutat que avança i mira cap al futur ha d'anar de la mà de les institucions acadèmiques i l'actual govern municipal s'enorgulleix de seguir els postulats científics, de la lògica i el sentit comú”, ha conclòs el regidor després de convidar als professionals perquè participen en el concurs d'idees per a la renaturalització del campus de Tarongers, el termini d'inscripció del qual romandrà obert fins dimarts que ve 10 de maig.

Per la seua seua, el vicerector d'Economia i Infraestructures de la Universitat de València, Justo Herrera, ha destacat que l'objectiu d'esta iniciativa és “aconseguir la millora paisatgística de l'àmbit d'actuació mitjançant l'ús del teixit vegetal (arbratge, prades, paviments blans…) com a recurs principal”.

Projecte de ciutat

“Es tracta d'un projecte de ciutat” ha subratllat després de donar compte dels paràmetres que han de tindre en compte les propostes presentades. Així, ha indicat que els projectes han de contemplar la renovació de l'espai urbà creant un conjunt unitari i recognoscible que dote al campus universitari de caràcter i qualitat ambiental. També es requereix la generació de zones d'estada protegides de l'assolellament, i la dotació de mobiliari urbà.

La millora del Campus ha d'oferir la possibilitat de celebrar esdeveniments a l'aire lliure enfront de la biblioteca Gregori Maians, i integrar els recorreguts dels vehicles del SPEIS, així com la connexió i accessos a edificis existents i previstos. Entre els requisits també es troba la de garantir l'accessibilitat universal.

D'altra banda, Justo Herrera ha destacat que el premi no comporta la redacció del projecte, i ha explicat que una vegada seleccionats 5 projectes pel Jurat passaren per un procés de consulta popular en el qual la comunitat universitària, l'estudiantat i persones que treballen al campus acabaren configurant l'entorn en el qual passen tantes hores.

El projecte es redactarà en 2002, i les obres s'adjudicaran i realitzaren en 2023. Tots els detalls es poden trobar en la web de la UV.

Recursos multimedia

Ver álbum completo en Flickr

Sergi Campillo
Justo Herrera