S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Remodelación zona ajardinada Ciutat Jardí - València

Vés enrere Remodelación zona ajardinada Ciutat Jardí

Tornar

L'Ajuntament licita la remodelació de la zona enjardinada i infantil dels carrers José de Orga, Jalance i Músic Ginés al barri de Ciutat Jardí

El vicealcalde Campillo recorda que l’actuació, valorada en més de 132.000 euros, «dona resposta a les demandes veïnals per a reformular l’espai»

• Figuració del projecte d'enjardinament

29/05/2022

La Regidoria d'Ecologia Urbana ha aprovat la licitació del projecte de remodelació de la zona enjardinada i jocs infantils dels carrers José de Orga, Jalance i Músic Ginés, al barri de Ciutat Jardí (districte d'Algirós). «Es tracta d'una profunda reforma que s'escometrà tan prompte com s'adjudique el contracte i que dona resposta a les demandes veïnals per a este espai, que millorarem amb més vegetació i també amb nous jocs infantils i aparells biosaludables», ha explicat el vicealcalde i regidor de l'àrea, Sergi Campillo.

 

La licitació de la remodelació de la zona enjardinada i infantil dels carrers José de Orga, Jalance i Músic Ginés ix a concurs per un import de 132.428,18 euros i un termini d'execució de 8 setmanes, «per tant, esperem que a curt termini el veïnat de Ciutat Jardí puga gaudir d'este nou espai reformulat», ha assenyalat el vicealcalde Campillo. La superfície total d'actuació comprén 1.176,98 m².

Les actuacions definides en el projecte donen resposta a la proposta del pla participatiu DecidimVLC i consisteixen en l'adequació dels espais enjardinats existents als carrers José de Orga, Jalance i Músic Ginés, intervenint principalment en la jardineria, accessibilitat, paviments i mobiliari urbà.

Es realitzaran actuacions de poda en l'arbratge existent al carrer José de Orga, i la plantació d’un auró (Acer monspessulanum) en un escocell del carrer per als vianants José de Orga, un ginkgo (Ginkgo biloba) en la jardinera d'accés des del carrer Impressor Lambert Palmar i dos lledoners (Celtis australis) en els escocells del carrer Jalance en el seu encreuament amb José de Orga.

En la jardinera amb palmeres del carrer Jalance es plantaran arbustos d’ombra: Clivias, Acanthus, Liriopes i Polygonum. Tant en els dos grans escocells pròxims al pas de vianants com en la jardinera de les palmeres del carrer Jalance es posarà un paviment alveolar de formigó entre 1,00-1,20 metres d'ample per a facilitar el passe a les voreres.

En la plaça per als vianants del carrer José de Orga s'instal·laran 4 jocs biosaludables (gir de cintura, eslàlom, esquí de fons i bicicleta estàtica), a més de dos bancs, una paperera i fites guarda voreres per a evitar l'estacionament de vehicles en aquesta zona per als vianants, sent dos d'ells abatibles per a permetre el pas de camions de manteniment. A petició del veïnat es col·locarà una placa commemorativa en el mur de formigó que recorre el carrer per als vianants de José de Orga.

En la zona de jocs infantils de la mitjana enjardinada del carrer Músic Ginés s'instal·larà un joc infantil d'equilibri i grimpa que consisteix en entramats de corda penjats de pals d'acer incloent un tobogan d'acer. En la superfície actual de terra morterenca es realitzarà un paviment de seguretat de cautxú continu de 10 cm de grossària i en la graderia existent es pintarà un mural amb un motiu en color que aportarà a aquesta zona infantil moviment i alegria. S'adequaran els pendents de les rampes d'accés a aquesta zona de jocs perquè siguen accessibles segons la normativa vigent.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo