Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Rehabilitación Palau de la Música - València

Vés enrere Rehabilitación Palau de la Música

Volver

Les obres de rehabilitació del Palau de la Música avancen segons els terminis establerts

• Les obres de rehabilitació tenen un termini d'execució de quinze mesos

29/07/2022

La Regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, ha visitat hui les obres del Palau acompanyada de la regidora de Recursos Culturals i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, i els responsables les empreses adjudicatàries de les obres de rehabilitació del Palau de la Música (Bertolín-BECSA), a més de la direcció d’obra, per conéixer de primera mà com evolucionen els treballs de rehabilitació de l’edifici. Notario ha assegurat que “el Palau de la Música de València és la joia de la corona i, per eixa raó, s’està treballant i supervisant fins a l’últim detall perquè esta rehabilitació ens retorne unes instal·lacions totalment renovades i amb les qualitats i prestacions que requereix un auditori del segle vint-i-ú”.

 

La regidora ha explicat que “tant els tècnics de l’Ajuntament i del Palau com les empreses adjudicatàries i la direcció d’obra estem fent un esforç important perquè totes i tots entenem la urgència d’estes obres i la necessitat de tenir enllestit el Palau el més aviat possible“.

Lluïsa Notario ha afegit que “esta és una obra gran i important que va molt més enllà de la reparació dels sostres de les dos sales principals, és pràcticament una reforma integral de l’auditori que, pel seu volum, comporta certa dificultat ja que cal anar prenent decisions sobre materials i imprevistos que van sorgint. No obstant, els treballs avancen segons el previst i, per tant, anem complint el calendari establert“.

Per la seua banda, la presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, ha explicat que el Palau “tenia un consum energètic brutal i, això, anem a poder solventar-ho en esta obra perquè es canvia tota la distribució dels conductes de l’aire condicionat”.

Fins al dia de hui s'han implantat el clos i casetes d'obra, s’han col.locat proteccions de paviments en totes les sales per on circulen operaris i maquinària, s’ha procedit al desmuntatge i tancament de protecció de l’òrgan de la sala Iturbi, s’han desmuntat totes les butaques, el fossat de la sala Iturbi, s’han assolat els falsos sostres de la sala d’exposicions i el vestíbul, s’ha escanejat en 3D el vestíbul envidrat, s’han desmuntat els paviments de les sales Iturbi i Rodrigo i s’ha llevat la pedra de la façana en la zona del vestíbul envidrat.

La intervenció inclou, entre d’altres, la substitució de tot el sostre de la sala Rodrigo, els laterals situats damunt de les llotges de la sala Iturbi, la impermeabilització completa del templet situat damunt de la volta del vestíbul, la instal·lació d'una cortina acústica, el canvi de lluminàries i projectors, la substitució del parallamps de l’edifici, l’aplacat complet de la façana de l’edifici i un nou sistema centralitzat antiincendis i de seguretat.

El projecte de rehabilitació preserva la idea del projecte original redactat per l’arquitecte José María García de Paredes en 1984. Així, es recupera la imatge original de la coberta vidrada del vestíbul eliminant els elements impropis afegits amb posterioritat per tornar a la sensació inicial de mur cortina. A més, es substituiran els vidres actuals per d’altres de baixes emissions, extraclars i amb protecció solar, el que permetrà reduir el consum d'energia per a climatització entre el 40 i el 50%. 

La rehabilitació també millorarà notablement la qualitat sonora de les sales ja que es regula de nou el temps de reverberació i absorció dels panells acústics de les sales. Les butaques patiran una neteja i es canviarà completament el sistema d’aire condicionat.

El pressupost de l’obra és de 10.593.697,15 euros, i té un termini aproximat d’execució de 15 mesos.

Recursos multimedia

Lluïsa Notario
Gloria Tello