S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Rehabilitación esculturas Jardín de Monforte - València

Vés enrere Rehabilitación esculturas Jardín de Monforte

Tornar

Patrimoni restaura tres escultures del Jardí de Monforte

Havien patit danys a conseqüència de reiterats actes vandàlics

• Des de l'any 2000 han estat reparades en quatre ocasions

13/09/2022

L'Ajuntament de València, a través del Servici de Patrimoni Històric i Artístic ha finalitzat la restauració de la font del Neptú, la dent del Lleó i el Querubí amb Cigne, tres peces que formen part del nombrós grup d'escultures que poden contemplar-se al Jardí de Monforte.

 

Les escultures sobre les quals s'ha intervingut havien patit grans danys a causa dels actes vandàlics que patixen estos jardins de manera reiterada. De fet, entre els anys 2000 i 2022 ja han hagut de ser reparades quatre vegades. En esta ocasió i per segona vegada, la restauració ha sigut realitzada pel tècnic-restaurador de materials petris i algeps, Roberto Amador Moscardó, amb la finalitat de retornar-les al seu estat original i assegurar la seua conservació i perdurabilitat en el temps.

En l'escultura coneguda com a Querubí amb Cigne, s'ha tornat l'ala i la cua del cigne a la seua posició original. En la font del Neptú, la intervenció ha consistit en l'adhesió dels fragments dels dits de la mà i del trident a l'escultura i finalment s'ha procedit també a la reconstrucció volumètrica de la dent del Lleó. El termini d'execució ha sigut de quatre setmanes amb un pressupost de 1.403 euros.

El Jardí de Monforte, d'estil neoclàssic, compta amb una superfície de 12.500 metres quadrats, adornats amb nombroses estàtues i fonts ornamentals.