Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Reducción asentamientos - València

Vés enrere Reducción asentamientos

Volver

La població vulnerable que viu en assentaments s'ha reduït en un 38% entre 2019 i 2021

La regidora de Serveis Socials, Isabel Lozano, ha destacat també el descens de persones sense llar en el mateix període

• El recompte de persones sense llar fet el 2021 confirma l’abaixada de la població en situació de carrer a València

02/11/2022

La regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, ha explicat este dimecres que els assentaments situats a l’extraradi de la ciutat i la població vulnerable que habita en ells s’han reduït de l’any 2020 al 2021 passant de 34 assentaments a 31, i de 610 persones a 527. A més, el recompte de persones sense llar fet el 2021 també va llançar unes dades que confirmaven l’abaixada de la població en situació de carrer a València, en passar de les 570 persones que es trobaven en esta situació el 2019, a les 352 del 2021, el que suposa una disminució del 38%.
 

La regidora Isabel Lozano ha subratllat que “durant els governs del Partit Popular ningú sabia quantes persones es trobaven en esta situació a València, perquè ningú feia un recompte, però ara, gràcies a la valentia del govern de Joan Ribó, sabem exactament quantes persones són, quines són les seues ubicacions i quines són les seues necessitats”.

Els Centres Municipals de Servicis Socials (CMSS), s’han beneficiat de l’augment de 193 professionals nous efectuat els últims mesos. A més, l’Ajuntament compta amb un equip específic d’atenció integral en vivenda precària que presta el servici de suport i intervé amb les famílies derivades pels CMSS. Isabel Lozano ha recordat que des del 2018 el govern municipal ha incrementat este equip, en passar de 8 a 12 professionals i, des de la pandèmia, realitzen una intervenció comunitària més intensa en tots els assentaments. “Tenim el compromís d’elaborar una Estratègia Municipal sobre Assentaments per establir línies d’intervenció social específiques des de totes les àrees municipals. Un abordament global que mai fins ara s’havia realitzat a l’Ajuntament de València”, ha inicidit la regidora Isabel Lozano.

En este context, cal recordar que el govern de Joan Ribó ha renovat el contracte del Servici d’Atenció a Urgències Socials i ha doblat el seu pressupost (de 439.271€ a 800.480€), de forma que ara oferix un servici de 24 hores i ha incrementat el seu personal d’onze a setze professionals.

De manera paral·lela, l’actual govern ha posat també en servici el Centre d’Atenció a Emergències Socials i Climàtiques que s’obri durant els mesos de més fred a l’hivern i cada volta que s’activa una alerta roja per altes temperatures, per oferir un espai segur a les persones sense llar.

També s’han posat en marxa 6 vivendes municipals compartides per al programa de persones sense llar, per les quals han passat ja 15 usuaris, i s’ha edactat el projecte per construir un nou recurs d’allotjament per a emergències habitacionals, amb un total de 20 apartaments i espais comuns al Cabanyal.

Més de 600 places d’alberg

Tot açò es suma a la “xifra rècord” de les més de 600 places d’allotjament en diferents albergs que l’Ajuntament de València té conveniades i contractades amb entitats del tercer sector. Per tot açò, Isabel Lozano ha posat en valor que “el govern de Joan Ribó és el que més recursos i més polítiques socials ha dedicat a les persones en situació de carrer i a les persones que viuen en assentaments o habitatge precari. Ací estan les xifres dels programes, recursos i professionals que s’han generat en estos anys”, ha afirmat.

Recursos multimedia

Isabel Lozano