Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Redes Interculturales - Cruz Roja - València

Vés enrere Redes Interculturales - Cruz Roja

Volver

L'Ajuntament i Creu Roja impulsen la inclusió de la població migrant amb una xarxa intercultural de 57 associacions

Maite Ibáñez destaca que el projecte “Xarxes Interculturals” triplica els seus objectius inicials

• El projecte "Xarxes culturales" inclou visites a llocs emblemàtics de la ciutat

24/01/2022

Creu Roja ha conclòs el projecte “Xarxes Interculturals” que va posar en marxa fa un any amb el suport de la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració, connectant a un total de 57 associacions ubicades a la ciutat de València. L'objectiu de la iniciativa ha sigut fomentar un model d'inclusió social de la població migrant de la ciutat, promovent activitats per al respecte, la tolerància i la convivència de totes les cultures.

 

El projecte ha permés consolidar el teixit associatiu de xarxes solidàries i interculturals de 57 associacions, quasi el triple d'entitats de les plantejades inicialment. En total hi han participat 27 associacions interculturals, 20 entitats socioculturals, socials, veïnals o de serveis municipals i 10 centres educatius. Destaquen els tallers interculturals desenvolupats amb la Universitat Popular de València i l'esdeveniment “Generem Igualtat”, el festival intercultural amb artesania i actuacions artístiques celebrat el 23 d'octubre amb 800 persones assistents.

La regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració de l'Ajuntament de València, Maite Ibáñez, ha destacat que este projecte “constitueix una aportació a la millora de la convivència intercultural i de la cohesió social de la ciutat”. Així mateix, ha exposat que "les polítiques d´inclusió i igualtat són clau per reduir les desigualtats, per això, des de l'Ajuntament de València, donem suport a projectes tan necessaris com Xarxes Interculturals, que fomenten la participació i la integració de la població migrant utilitzant la cultura" com a eina de transformació social”.

Creu Roja també ha organitzat tallers, formacions, visites a llocs emblemàtics de la ciutat per potenciar la integració de la població migrant. A les activitats han participat associacions procedents de 17 països: Algèria, Xile, Xina, Colòmbia, Costa Rica, Equador, Filipines, Hondures, Índia, Mèxic, Nigèria, Paraguai, Perú, Romania, Rússia, República Dominicana i Veneçuela.

La presidenta local de la Creu Roja a València, Nieves Dios, ha atribuït els bons resultats del projecte a la implicació del voluntariat de l'àrea de Cooperació Internacional i el treball en xarxa amb les administracions públiques: “Ens vam proposar esta actuació amb 20 entitats i hem aconseguit connectar amb 57, aconseguint la representació dels cinc continents”.

Este any el treball intercultural de la Creu Roja potenciarà la igualtat de gènere mitjançant un nou projecte finançat per la regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració. El projecte “Dones del Món” desenvoluparà accions per a l'empoderament femení a través de l'art amb les associacions interculturals, centres educatius de primària i alumnat de la Universitat Popular de València.