Recomendaciones Bomberos lluvia Fallas - València

Recomendaciones Bomberos lluvia Fallas

Tornar

Els bombers demanen a les comissions extremar precaucions davant la pluja i el vent

Aarón Cano sol·licita la col·laboració de totes les falles per a garantir la seguretat de la festa davant les adverses previsions meteorològiques

• Ninots protegits amb plàstic al carrer de Padilla

14/03/2022

El Servici de Bombers ha llançat una sèrie de recomanacions a les comissions falleres perquè extremen les precaucions davant la previsió de pluja i vent que amenaça la ‘plantà’ i els diferents actes fallers que es desenvoluparan en la via pública durant els pròxims dies. Entre estes pautes estan la d’establir un perímetre de seguretat suficient al voltant dels monuments fallers o la de demanar a les empeses responsables de les carpes la revisió de les fixacions d’estos elements.

 

“Les previsions meteorològiques s'han complit i, per desgràcia, el mal temps ens visita en estes Falles, i en este sentit, estem establint una sèrie de pautes, elements d'informació per a les comissions falleres per a garantir la seguretat en els monuments i en les persones que vagen a visitar-los en estos dies, donat l'avís de l'Agència Espanyola de Meteorologia sobre ratxes de vent. No és la informació que ens haguera agradat donar, però necessitem la col·laboració i participació de totes les comissions, com sempre han fet, per a garantir la seguretat en la festa”, ha explicat el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano.

Entre les pautes que han establit, es recull que les comissions establisquen un perímetre de seguretat suficient al voltant de les falles “per a evitar que l'estructura puga causar danys personals o materials en cas d'una eventual caiguda o despreniment”. Així mateix, es recomana que les comissions, en cas que el temporal els obligue a suspendre qualsevol activitat al carrer, el facen amb la suficient antelació. Igualment, si es registraren fortes ratxes de vent, recomanen que els fallers demanen la revisió de les fixacions de les carpes a les empreses contractades per al seu muntatge així com atendre totes les mesures de prevenció si calguera escometre el seu desmuntatge.

En el mateix sentit, es posa l'accent a realitzar controls específics en aquelles falles on s'ha instal·lat il·luminació especial en la seua demarcació, ja que les fortes ratxes de vent que s'esperen podrien provocar desperfectes i la caiguda d'algun dels elements. Igualment, es recorda la necessitat de prestar una atenció especial a la seguretat de les parades ambulants que estos dies es troben disseminades per tota la ciutat així com, en general, a tots els elements de les terrasses de bars susceptibles de patir els efectes del vent com a taules, cadires o ombrel·les.

Finalment, en les recomanacions s'incideix també en què la principal via de la ciutadania per a canalitzar qualsevol avís d'un incident és el nombre d'Emergències 112, un servici disponible les 24 hores des d'on es coordina qualsevol actuació.

Recursos multimèdia

Aarón Cano