Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Reapertura Gulliver - València

Vés enrere Reapertura Gulliver

Volver

València celebrarà la reobertura del Gulliver a la tardor amb una gran festa per a la infantesa

L’alcalde Ribó, el vicealcalde Campillo i el regidor Grezzi visiten l’evolució de les obres valorades en més de 900.000 euros i expliquen que este dia assenyalat per als menuts s’emmarca dins dels actes dels 35 anys del Jardí del Túria

• Vista del Parc del Gulliver

09/08/2022

València celebrarà la reobertura del Parc Gulliver, prevista per a principis d’octubre, “amb una gran festa per a la infantesa, perquè els més menuts són els grans protagonistes d’este emblemàtic espai del Jardí del Túria i després d’un temps tancat per les necessàries obres de millora, es mereixien festejar-ho”, ha explicat l’alcalde Joan Ribó. Per la seua part, el vicealcalde Sergi Campillo ha detallat que en la tardor es desenrotllarà “este dia tan assenyalat per als menuts, que ens han demostrat una gran resiliència per superar la pandèmia i este acte serà en part un agraïment al seu exemplar comportament”.

 

La gran festa per a la infantesa que coincidirà amb la reobertura del Parc Gulliver “s’emmarca dins dels actes programats per a celebrar el 35 aniversari de la consecució del Jardí del Túria que hem desenrotllat en els últims mesos amb xerrades, concerts i moltes més activitats que farem d’ara en avant”, ha declarat l’alcalde Joan Ribó. “A més a més, com sabeu, a finals d’octubre defensarem la nostra candidatura en Grenoble per ser Capital Verda Europea i crec que accions com estes reforcen la nostra aposta per les polítiques verdes i sostenibles”, ha afegit.

El màxim responsable de la ciutat, junt amb el vicealcalde Sergi Campillo i el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, han visitat esta matí l’evolució de les obres de millora i restauració del parc, que avancen “a bon ritme i esperem que estiguen concloses per reobrir les instal·lacions a principis d’octubre”, ha anunciat el també regidor d’Ecologia Urbana. “Els xiquets i les xiquetes de la ciutat van fer un gran esforç en pandèmia i els ho hem d’agrair amb esta gran festa que els prepararem. Prompte podran gaudir del parc infantil més emblemàtic de la ciutat en el que, a més a més, es fa un salt molt important en accessibilitat”.

Les instal·lacions del Parc Gulliver estan sent completament reformades i rehabilitades per tal de garantir que els menuts de la ciutat “puguen gaudir del parc, almenys, algunes dècades més”, ha dit Campillo, qui ha recordat que esta és “la primera gran obra que l’Ajuntament de València escomet per restaurar la figura principal i la resta d’instal·lacions en complir els seus primers 32 anys d’existència”. “En total són un poc més de 900.000 euros d’inversió que demostren l’aposta d'este govern per millorar la vida, també, dels xiquets i xiquetes de la ciutat”, ha ressaltat l’alcalde Joan Ribó.

El vicealcalde Campillo ha detallat que estan a punt d’acabar-se les obres de remodelació de la zona d’accés, amb un cost de 118.000 euros, “una primera intervenció molt necessària i específica per millorar la zona de pícnic i garantir la màxima accessibilitat a l’espai”. “Ara està previst que a finals de setembre finalitzen els treballs de la remodelació completa, per dins i fora, valorades en vora 800.000 euros. Com sabeu, les pluges de primavera i altres circumstàncies van retardar una miqueta els treballs, però podem dir que a principis d’octubre està prevista la reobertura del parc”, ha assegurat.

Obres al 73 % completades

La situació actual del parc és fruit del pas dels anys (a punt de complir-se 32 des de la seua inauguració) i de xicotetes intervencions que han anat desvirtuant la imatge del conjunt. Per exemple la introducció d’elements urbans impropis, com paviments no planificats en l’obra original però de funció necessària o instal·lacions alienes o mal integrades. En el projecte s’està solucionant la manca d’accessibilitat a la figura, qüestió vertebral hui en dia en el tractament de tot espai públic. També s’actua en l’interior de la figura en desús per inundacions periòdiques que impossibilitaven la seua gestió tal com va ser concebuda originalment.

De les obres previstes, el vicealcalde ha assenyalat que la figura està sent rehabilitada completament amb la reparació de la superfície, també de la superfície dels elements complementaris i la substitució de xarxes per grimpar. L’àmbit d’actuació també comprén els elements complementaris (el barret i el sabre) i l’edifici de control i servicis. Estan inclosos a més, tots els components de l’esmentat recinte, és a dir paviments, mobiliari urbà, enllumenat, senyalística, tancaments i clos, jardineria “amb les imprescindibles àrees d’espera i d’esbarjo que oxigenen la instal·lació, incloent-hi el vas i el tancament”. “Ara mateix podem dir que la instal·lació està rehabilitada al 73 % del total dels treballs”, ha considerat Campillo.

Actuacions en l’interior de la figura i la zona enjardinada

Les actuacions en l’interior de la figura contemplen l’adequació de l’espai interior de la figura com a nova zona de jocs per als més menuts “que facilitarà l’estada a les famílies que s’acosten amb menors que no poden pujar al Gulliver”; la substitució del sistema de ventilació i del sistema contra incendis existent; així com la implementació d’un sistema de detecció de fums i d’un major enllumenat; i la substitució de fusteries.

Dels treballs relacionats amb la urbanització de la zona, destaquen l’habilitació de noves zones d’estada i d’un anell perimetral amb major flexibilitat d’ús, o la creació d’un sistema de rampes i graderies en anell perimetral; mentre que de les obres que afectaran la zona enjardinada cal ressaltar la creació de un perímetre subarbustiu florit permetent permeabilitat visual i enriquint la percepció del conjunt (llorers salvatges, magraners ornamentals i albades), eliminant els xiprers que impedixen visualitzar la figura des de fora.

València, finalista al títol de Capital Verda Europea 2024

La millora dels parcs i jardins de la ciutat és una de les iniciatives de l’Ajuntament de València per a l’estratègia de renaturalització i millora de la infraestructura verda de la ciutat, finalista al títol de Capital Verda Europea 2024. Este premi, dotat amb 600.000 euros, està promogut per la Comissió Europea des de 2010 per tal de reconéixer els projectes i el compromís per l’ecologia urbana, alineats en el Pacte Verd Europeu, l’Estratègia de Biodiversitat 2030 de la Unió Europea o els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. Esta competició de València per esdevindre Capital Verda Europea 2024 se suma a altres fites europees i mundials de la ciutat, com ara la consecució de la Capitalitat Mundial del Disseny 2022, la Capitalitat Europea del Turisme Intel·ligent 2022, la Capitalitat de l’Alimentació Sostenible 2017 o ser una de les cent ciutats triades per la Unió Europea per ser climàticament neutra el 2030.

Recursos multimedia

Ver álbum completo en Flickr

Joan Ribó
Sergi Campillo