S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Reapertura centros personas mayores - València

Vés enrere Reapertura centros personas mayores

Tornar

València reobri els centres d'activitats per a persones majors al juny

Amb estrictes mesures de seguretat sanitàries

• Centre Municipal d'Activitats de Persones Majors del barri del Carme

18/05/2021

L'Ajuntament inicia la reobertura dels Centres Municipals d’Activitats per a Persones Majors (CMAPM) en juny, amb l'ajuda del personal del pla d'ocupació “Ecovid2020” per a la coordinació de l'activitat diària i garantir el compliment de les normes sanitàries així com el control d'aforament. Les activitats es reprendran gradualment, encara que unes certes com els jocs es reactivaran al setembre, en funció de la situació sanitària.

 

La regidora d'Envelliment Actiu, Pilar Bernabé, ha explicat que estos centres reobriran les seues portes “el mes vinent de juny a causa de la millora de les dades sanitàries”. I així se'ls ha comunicat als presidents dels centres, on al mateix temps se'ls ha explicat el protocol d'accés a estos amb les mesures de prevenció sanitàries.

Pilar Bernabé, responsable també d’Ocupació, ha destacat “que esta reobertura estarà marcada per un protocol estricte d'accés amb les mesures de prevenció sanitàries marcades per un control d'aforament, d'accés, ajudat pel personal Ecovid que col·laboren en l'activitat diària de les nostres persones majors”.

De fet, en la reobertura, tots els centres comptaran amb personal provinent del pla d'ocupació ‘ECOVID 2020’ que vetlarà pel compliment de les normes. “Així, esta reobertura es realitzarà de manera gradual, amb una sèrie d'activitats on es garantisca sempre les mesures de seguretat. Es procedirà a l'obertura del bar, on continuaren exclosos els jocs de taula”

Segons ha indicat, la regidora, l'ús de la màscara, la utilització d'hidrogel per a les mans i la presa de temperatura a l'entrada del centre serà obligatori. Els centres disposaran de material per a això. També s'establirà un registre d'entrada de totes les persones que accedisquen al centre (persones majors, proveïdors, manteniment, etc.)

A més, la distància social és de mínim 1,5 metres entre dues persones per a tota mena d'activitats, on es disposarà de la informació de l'aforament de cadascuna de les sales i despatxos en els quals es realitzen les activitats. El material per a utilitzar serà d'ús individual.

Finalment, la neteja i desinfecció serà diària, amb especial atenció a les superfícies de contactes (baranes, picaportes, taules, etc.).I tots els centres disposaran de cartells informatius sobre les mesures de protecció Covid-19.

UN ANY MARCAT PER LA COVID-19

Pilar Bernabé ha recordat que des de la declaració de l'Estat d'Alarma el mes de març del 2020, els 51 Centres de Majors Municipals de la ciutat de València romanien sense activitat a l'espera que milloraren les condicions epidemiològiques, perquè els seus socis formen part dels grups de risc declarats per les autoritats sanitàries.

L'octubre del 2020 els centres d'activitats es van posar a la disposició de Sanitat per a la campanya de vacunació de la grip. I a partir de febrer del 2021 es van habilitar els centres situats en diferents punts de la ciutat com a centres de vacunació contra la Covid-19. Amb l'objectiu de "diversificar i descongestionar els centres de salut i hospitals, perquè la vacunació es realitzara d'una manera més àgil.

Recursos multimèdia

Pilar Bernabé