Récord afiliaciones y contratos - València

Récord afiliaciones y contratos

Tornar

València registra el rècord d'afiliacions i de contractacions de l'última dècada

Bernabé destaca que les dades corroboren que València “lidera la recuperació” i “estem per damunt de les xifres anteriors a la pandèmia”

02/01/2022

Les afiliacions a la Seguretat Social a la ciutat de València han aconseguit aquest mes de novembre la xifra més alta des de 2010. Així ho reflecteixen les dades registrades per València Activa, que també han constatat en el mateix mes un descens de l'atur del 8,21%, la major taxa de les grans ciutats espanyoles. La Seguretat Social va anotar 409.049 afiliacions a la ciutat abans de finalitzar l'any, recuperant així la tendència ascendent que s'havia establit durant l'etapa del Govern del Rialto i que tan sols es va interrompre en 2020 a conseqüència de la pandèmia. L'anterior pic d'afiliacions es va registrar en 2019, amb 393.974, però l'arribada de la covid i les conseqüències derivades de la crisi sanitària van provocar una caiguda fins a les 388.970 el mes de novembre de 2020.

 

La regidora de Desenvolupament Econòmic i Sectors Innovadors, Pilar Bernabé, ha valorat que dades corroboren que València “lidera la recuperació” i “estem per damunt de les xifres anteriors a la pandèmia”. Una situació davant la qual Bernabé s'ha manifestat “optimista però prudent” i ha assegurat que l'Ajuntament “continuarà treballant en la línia de consolidació d'ajuda a les persones autònomes però, sobretot, de promoció i d'acompanyament a les pimes perquè puguen eixir de crisis de la Covid 19”.

Així, ha indicat que les afiliacions de persones autònomes a la ciutat “també ha experimentat un creixement continu des de 2013 a la ciutat de València d'acord amb les dades del mes de novembre dels últims 10 anys”. Al novembre d'enguany, la xifra s'elevava fins a les 57.014 persones autònomes.

Pilar Bernabé ha precisat que els indicadors de València Activa, igualment, “reflectixen un descens gradual de l'atur a la ciutat, que ja acumula tres mesos continuats de baixades”. De fet, si bé encara no s'han recuperat les xifres prèvies a la pandèmia, quan es va registrar un pic de desocupació que va arribar fins a les 64.564 persones al novembre de 2020, sí que mostren clars símptomes de recuperació. La xifra de l'atur a novembre se situa en 57.469, per davall dels registres del mateix mes de 2017.

Bernabé ha afirmat que “la dada més baixa de la sèrie un mes de novembre es va donar en 2019 amb 52.725 aturats i, per contra, va aconseguir el seu pic més alt de l'última dècada en 2012, amb el govern anterior, en acumular 81.685 persones sense ocupació”

Pel que respecta als contractes comunicats, ha indicat que les estadístiques de València Activa “també mostren la millor dada des de 2010 i trenquen finalment una tendència descendent que es va iniciar fa anys”. “Al novembre es constata un gir en la corba que no sols ha trencat la tendència negativa sinó que constata que s'han comunicat 13.300 nous contractes des de novembre de 2020 per a arribar fins als 49.993”, ha ressaltat Pilar Bernabé.

Recursos multimèdia

Pilar Bernabé