Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Proyectos fondos europeos - València

Vés enrere Proyectos fondos europeos

Volver

València aconseguix 28 milions de fons europeus per a 27 projectes diferents

Carlos Galiana, “La nostra ciutat és referent a Espanya en la recaptació de fons europeus”

• Imatge corporativa

13/11/2020

El regidor d'Innovació de l'Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha fet balanç hui de les ajudes i subvencions que l'Ajuntament de València ha aconseguit comprometre de fons europeus. Així, Galiana ha anunciat que són ja 28 milions d'euros els diners recaptats per tot el consistori per a portar avant 27 projectes diferents. "Estem davant unes xifres molt positives i, per això, podem estar satisfets per ser una de les ciutats referents a Espanya en la recaptació de fons europeus".

 

Hi ha programes dels quals ja s'ha parlat en diverses ocasions, com la EDUSI, al qual Europa aporta 15 milions d'euros, i que consta d'un ampli pla d'inversions en el Cabanyal, amb l'objectiu de regenerar el barri a nivell urbà i social, centrant-se en la millora de la qualitat de vida dels seus habitants i de la situació econòmica, social i ambiental del barri. L'estratègia contempla un ampli i inclusiu procés de participació ciutadana. Actualment hi ha un 93% dels 43 projectes finançats per la EDUSI en diferents punts de tramitació administrativa.

 

El lDAE és un altre programa del qual València ja ha rebut més de 2,3 milions d'euros per a finançar projectes de millora d'eficiència energètica en l'enllumenat públic, pèrgoles fotovoltaiques en diferents punts de València, la reurbanització de l'entorn del mercat de Sant Pere Nolasco i els carrils bici de General Avilés i del passeig de l'Albereda.

 

IMPULS VLCi, que té assignats ja 4,2 milions d'euros de fons europeus, té com a objectiu desenvolupar un conjunt de projectes de Ciutat Intel·ligent per a aconseguir una ciutat més sostenible, tecnològica, connectada, social i participativa, que millore la qualitat de vida i el benestar de la ciutadania,.

 

València també ha aconseguit sobre 800.000 euros per a desenvolupar un pla de 16 itineraris integrats de formació, per a 240 persones de col·lectius vulnerables. Amb això es fomenta la igualtat d'oportunitats entre dones i homes, l'aprenentatge de noves tecnologies i d'anglés. Esta formació comprén també tutories i orientació laboral. El programa és gratuït per a les persones participants que a més perceben una ajuda econòmica mensual.

 

D'altra banda, València participa en una investigació multidisciplinària que combina antropologia, ciberpsicología, criminologia, neurobiología i psicologia per a detectar i explicar els factors responsables de la delinqüència en el ciberespai. Es tracta del programa europeu CC-DRIVER, que estudia els factors humans responsables de la ciberdelinqüència juvenil i la pirateria informàtica entre adolescents. Este programa ha portat a València 277.000 euros de fons europeus.

 

Les forces de seguretat han de respondre i prendre decisions en molt poc temps a l'hora de combatre la delinqüència. Tenint en compte això, l'objectiu del projecte DARLENE, del qual també participa la nostra ciutat, finançat amb fons europeus, és oferir a les forces de seguretat europees una tecnologia de seguretat proactiva que els permeta classificar grans quantitats de dades per a predir i previndre activitats delictives. València té 243.125 euros per a este projecte. D' este estil hi ha diversos programes més en els quals està participant la Policia Local de València i per als quals Europa està concedint diferents subvencions.

 

A nivell d'intervencions en barris també trobem el programa MatchUp, que desenvolupa diferents accions en els barris marítims de València per a actuacions concretes que tenen com a finalitat incrementar l'eficiència energètica, reduir les emissions de CO₂, millorar la qualitat de l'aire de la ciutat, fomentar la mobilitat sostenible i la integració de les TIC. València ha aconseguit 1.572.885,70 euros a través d' este programa que contempla la instal·lació d'una turbina mareomotriu en la Marina en 2021.

 

També està el programa Grow Green, que en este cas se centra en Benicalap i consisteix en la cerca i el desenvolupament de solucions basades en la naturalesa que puguen donar resposta als reptes i necessitats que plantegen les ciutats hui dia. Són accions relacionades amb els desafiaments del canvi climàtic i la sostenibilitat. El projecte té una duració de cinc anys i injecta una inversió de 3,8 milions d'euros en el barri de Benicalap.

 

La rehabilitació de l'Alqueria Albors per a destinar-la a centre cultural, les obres de remodelació del Museu Històric de la casa consistorial, l'adaptació de la nau 3 del Parc Central per a equipament cultural (Ribes Espai Cultural) i la rehabilitació de l'edifici del carrer la Reina per a equipament cultural són actuacions que també han aconseguit finançar-se a través d'estos fons.

 

En tot això ha intervingut l'Oficina de Projectes Europeus, dependent del servei d'Innovació de l'Ajuntament de València, creada fa dos anys amb l'objectiu de millorar la coordinació a l'hora d'aconseguir fons europeus per part del consistori valencià. En alguns casos, com el IDAE o la EDUSI, es fa la gestió des de l'oficina i, en uns altres, este departament realitza una labor de suport i informació a la resta de serveis perquè la sol·licitud de fons siga reeixida.

 

Finalment, Galiana ha afegit, "el treball conjunt de les diferents regidories i l'Oficina de Projectes Europeus ens posiciona davant Europa com una ciutat amb fiabilitat per a recaptar fons europeus i gestionar-los".