Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Proyecto educativo InSostenible - València

Vés enrere Proyecto educativo InSostenible

Volver

Educació impulsa InSostenible, un projecte educatiu de sensibilització en desenvolupament sostenible i consum responsable

La iniciativa es durà a terme en 17 centres de la ciutat, i inclou l'exposició "Un camí cap a la sostenibilitat" i el taller didàctic “Soc conscient de quin consum faig” sobre els ODS

• La iniciativa es desenvolupa en el marc del pla anual de treball conjunt de l'Ajuntament i el Fons Valencià per la Solidaritat

14/11/2022

L'Ajuntament de València, a través de regidories d'Educació i Cooperació al Desenvolupament i Migració, i el Fons Valencià per la Solidaritat, han posat en marxa el projecte “In/Sostenible”, una iniciativa per a sensibilitzar l'alumnat sobre la importància del desenvolupament sostenible. Un total de 17 centres educatius de la ciutat participen en esta activitat, pensada per a acostar l'alumnat als ODS, Objectius de Desenvolupament Sostenible, especialment a l'ODS 12, Producció i consum responsables.
 

Es tracta d'una iniciativa que es desenvolupa en el marc del pla anual de treball conjunt de l'Ajuntament i el Fons Valencià per la Solidaritat, que es durà a terme en els centres educatius d'Infantil i Primària de Castellar-Oliveral, Cavite-Isla del Hierro, Explorador Andrés, Mare de Déu del Pilar, Sant Pere i Torrefiel; en els col·legis La Puríssima-Grau i Tomás de Villanueva; en els centres d'Educació Secundària Campanar, Conselleria, Isabel de Villena, Malilla i Sorolla; i en les seus de la Universitat Popular Cabanyal, Nou Moles-Olivereta, Trafalgar i Rovella.

El projecte “In/Sostenible” del Fons Valencià per la Solidaritat té com a objectiu territorialitzar l'Agenda 2030 i els seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en els municipis de la Comunitat Valenciana, incidint de manera específica en l'ODS 12: Producció i consum responsables. En concret, a la ciutat de València es pretén familiaritzar l'alumnat amb els ODS i l'Agenda 2030, i oferir-los alternatives per a realitzar un consum sostenible en el seu dia a dia. Al mateix temps, es dotarà al professorat dels centres educatius participants de recursos educatius per a treballar la sostenibilitat i l'educació per a poder desenvolupar-los a les aules.

La regidora d'Educació, Maite Ibáñez, ha subratllat el “compromís de l'equip de govern municipal amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030, a més així com amb la divulgació del seu contingut”. Per això, ha afirmat, “este projecte educatiu és una eina excel·lent per a donar a conéixer els ODS a la població més jove”. El curs passat, el projecte va arribar a 11 centres educatius de la ciutat de València, amb més de 1.500 alumnes participants.

Entre les activitats previstes dins del programa, està l'exposició amb visita guiada inclosa, titulada “In/Sostenible: Un camí cap a la sostenibilitat”, sobre els ODS; i el taller didàctic “Soc conscient de quin consum faig”, de sensibilització sobre l'actual situació del planeta, que oferirà alternatives de producció i consum més sostenibles.

El Fons Valencià per la Solidaritat és l'associació d'entitats locals de la Comunitat Valenciana l'objectiu de la qual és realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d'educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 135 entitats locals valencianes sòcies (126 ajuntaments i 9 mancomunitats), i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada als països de l'Equador, Bolívia i El Salvador, així com en estats que viuen situacions d'emergència. Així mateix, l'entitat realitza projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, equitatiu, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i també entre la ciutadania.

Recursos multimedia

Maite Ibáñez