Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Proyecto cooperación Togo - València

Vés enrere Proyecto cooperación Togo

Volver

L'Ajuntament participa en un projecte per a protegir xiquetes de Togo enfront de matrimonis forçosos

Seran beneficiàries directes d'este projecte 30 xiquetes i adolescents que rebran formació per a promoure la seua independència econòmica i social

• Xiquetes i adolescents togoleses que participen en el projecte de cooperació en el qual participa l'Ajuntament de València

31/01/2022

L'Ajuntament de València, a través de la regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració ha participat, al costat de la Fundació de Solidaritat Amaranta, en un projecte de protecció dels drets fonamentals de xiquetes enfront als matrimonis i unions forçades a Togo. El projecte treballarà en la protecció de xiquetes i adolescents d'este país d'Àfrica occidental, mitjançant accions de capacitació i apoderament enfront d'esta mena d'unions.

 

En concret l'Ajuntament participarà en el finançament d'un projecte que es duu a terme a la ciutat togolesa de Cikanssé, en el qual se seran beneficiàries directes 30 xiquetes i adolescents. El projecte incidirà sobre la violència de gènere contra este col·lectiu, promovent la restitució de drets i impulsant les condicions necessàries per a potenciar el seu aprenentatge i habilitats, tenint en compte el seu entorn cultural, social i familiar. Així, a través del projecte es construirà una residència i un taller per al desenvolupament d'activitats formatives amb equipament de cort i confecció i de drap tradicional. Així mateix, s'habilitaran parcel·les al voltant de la residència per al cultiu de dacsa, fesol i soja fonamentalment, i la criança d'animals domèstics.

La regidora de de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Maite Ibáñez, ha destacat “la importància que té educar i formar a estes xiquetes i adolescents el futur de les quals s'ha vist especialment compromés amb la pandèmia”. Per a Ibáñez l'important és “ajudar-los a ser independents i lliures, i la formació és el millor camí possible”.

La pandèmia està afectant profundament la salut, l'educació i les circumstàncies econòmiques i socials de xiquetes i adolescents dels països més pobres. Un impacte que, segons un informe d'Unicef, provocarà que fins a 10 milions de xiquetes més correran el risc de matrimonis i les unions primerenques i forçades abans dels 18 anys com a resultat de la Covid-19. Un fet que amenaça amb revertir anys de progrés en la reducció d'esta violació fonamental dels drets humans, tal com recull la Declaració Universal dels Drets Humans, que diu que el consentiment no pot ser 'lliure i ple' quan una de les parts involucrades no té la maduresa suficient per a prendre una decisió informada sobre una vida.