Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Proyecto A quelar! - València

Vés enrere Proyecto A quelar!

Volver

L'Ajuntament finança el projecte A quelar! per a la integració de 40 xiquets d'ètnia gitana del Cabanyal

Isabel Lozano ha assenyalat que “la recent crisi sanitària ha posat en relleu la importància de projectes solidaris i d'integració com este”

• Xiquets d'ètnia gitana en el barri del Cabanyal

07/12/2021

La Junta de Govern aprovarà este divendres una subvenció de 10.078 euros per a l'associació sociocultural La Calle Baila. En concret es finançarà el 50% del cost total del projecte A Quelar! Cabanyal, un projecte que es va dur a terme entre març i setembre del present any, l'objectiu del qual era oferir una experiència de creació social, educativa, cultural i d'integració a xiquets i xiquetes en risc d'exclusió social pertanyents, en la seua majoria, a la comunitat gitana del barri de Cabanyal de València.

 

La regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano ha assenyalat que “la recent crisi sanitària ha posat de rellevància la importància de projectes solidaris com el realitzat. Els destinataris han comptat amb un suport continuat que els ha permés afrontar la confusió i la sensació d'aïllament, des de la pertinença a un grup i la posada en pràctica de coneixements artístics mitjançant la disciplina i la constància”.

En el programa A Quelar! Cabanyal han participat 16 xiquetes i 9 xiquets d'entre 8 i 12 anys edat, més 7 xics i 8 xiques d'entre 13 i 17 anys, la qual cosa suposa un total de 40 beneficiaris directes. Tots els participants excepte tres, són d'ètnia gitana, i pertanyen a famílies d'escassos recursos econòmics i amb alt percentatge d'analfabetisme.

A Quelar! Cabanyal ha suposat una experiència de creació integral que no sols ha acostat als i les participants al món de l'art i la creativitat sinó que també ha reforçat competències bàsiques com l'autoconeixement, la disciplina, la constància i l'autoestima, articulant la trama social i creant vincles i nexes entre els i les residents del barri del Cabanyal. Esta formació s'ha revelat especialment important perquè este col·lectiu siga capaç de participar de manera activa en les mesures socials i sanitàries necessàries per a fer front a la crisi sanitària.

S'han dut a terme un total de 107 hores de formació, distribuïdes en tallers de ball i coreografia, calaix, i guitarra, que han comptat amb l'acompanyament i seguiment d'una educadora social.