S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Programación Centros Municipales de Juventud - València

Vés enrere Programación Centros Municipales de Juventud

Tornar

Comença la nova programació d'activitats per a joves als Centres Municipals de Joventut

València oferta més de 40 tallers Apunta't per a joves durant els pròxims mesos

• Centre Municipal de Joventut de Patraix

13/04/2021

La Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de València oferta durant els mesos d'abril, maig i juny més de 40 tallers dirigits a l'ocupació del temps lliure de les persones joves des d'una perspectiva educativa i formadora. Estes activitats, entre les quals destaquen la iniciació a la llengua de signes, tallers de teatre, reciclatge o la creació de videojocs, es desenvolupen principalment als Centres Municipals de Joventut.

 

Els tallers Apunta't són activitats gratuïtes d´oci educatiu, de caràcter formatiu o de sensibilització sobre qüestions actuals. Segons la temàtica, estan dirigits a joves d'entre 12 i 30 anys, i la major part d'ells tenen lloc en horari de vesprada, desenvolupant-se tant de manera presencial com virtual.

La regidora de Joventut, Maite Ibáñez, ha explicat que "les persones joves de la ciutat poden triar entre més de 40 activitats de temàtica molt diversa, com tallers sobre creixement personal, formació, cultura, oci, idiomes, tecnologia, desenvolupament sostenible, gènere, salut i autocura".

Entre les activitats ofertades, destaquen les dedicades a l'aprenentatge d'aquarel·la, artesania, iniciació a la llengua de signes, hàbits saludables, habilitats socials i comunicatives, defensa personal, monitor de menjador escolar i manipulador d'aliments, així com tallers de teatre, de reciclatge, de plantes medicinals o de creació de bijuteria. A més, respecte a l'edició anterior, s'ofereixen novetats com el taller de Creació de videojocs amb Scrath, Street Dance, Dansa Ioga o cursos de fotografia. Les inscripcions d'algunes activitats ja estan obertes.

Cal recordar que els centres municipals de joventut ofereixen un servei permanent d'informació, assessorament, formació, dinamització sociocultural i incorporació a la vida social i activa de les persones joves en matèria de programes municipals, ocupació, oci, cultura, programes europeus, salut, medi ambient o participació. A més de prestar serveis d'informació juvenil des d'un criteri de proximitat, es realitzen cursos, tallers o jocs de taula, a més de disposar, alguns d'ells, de sales d'estudi i d'exposicions. "Anime les persones joves que encara no coneguen aquests espais a acostar-se per utilitzar els seus serveis, participar de les seues activitats i inscriure en els tallers Apunta't", ha declarat Ibáñez.

Molts dels tallers sorgeixen de les propostes que presenta la ciutadania (individualment, associacions, empreses, etc.) i, especialment, les persones joves, a través del projecte "Finestra de Participació". Amb això, es vol reconèixer a la joventut el protagonisme que mereix en l'elaboració de l'oferta formativa i d'oci que des de l'administració es posa a la seua disposició.

Les persones joves interessades a realitzar la inscripció poden fer-ho mitjançant la pàgina web de la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de València www.joventut-valencia.es, on trobaran tota la programació i la direcció de cada centre municipal.

Recursos multimèdia

Maite Ibáñez