Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Premis JMD Abastos - València

Vés enrere Premis JMD Abastos

Volver

La Junta Municipal d’Abastos premia les persones i entitats que han contribuït al desenvolupament i la convivència al districte

Els guardonats de l’edició de 2022 són Vicente Micó Zacarés, Psicòlegs Sense Fronteres i el forn Vicente Raimundo

• La Junta Municipal d'Abastos es troba al carrer d'Alberic

16/09/2022

La Junta Municipal d’Abastos celebra este divendres la sisena edició dels seus premis institucionals, uns guardons que reconeixen les trajectòries individuals o col·lectives de les persones i entitats que més han fet pel districte. En un acte presidit per la regidora de Gestió de Recursos i presidenta de la junta municipal, Lluïsa Notario, es premiarà Vicente Micó Zacarés, expresident de l’associació veïnal Abastos-Finca Roja, l’associació sense ànim de lucre Psicòlegs Sense Fronteres i, en la categoria de comerç històric, al forn Vicente Raimundo.

 

“Els servicis públics òptims, la dinamització de l’activitat econòmica i el sentiment de comunitat són fonamentals en la conformació de la ciutat de barris que promovem i mereixem”, ha explicat Notario, qui ha destacat les trajectòries de les persones i les entitats premiades. “El sentiment de comunitat es construïx gràcies al treball de les associacions que, des de diferents àmbits, com ara l’educatiu, el sanitari, el cultural, o el de l’oci, dinamitzen el barri, fomenten la participació i la cohesió social, i a Abastos tenim un important i actiu teixit associatiu”, ha indicat la regidora.

Durant l’acte d’esta vesprada, conduït per la periodista d’À Punt Media Clara Castelló, servirà per entregar els guardons corresponents a diversos concursos culturals que s’organitzen des de la Junta Municipal d’Abastos i a causa de la pandèmia no s’havien pogut lliurar fins ara. En concret, s’atorgaran els diplomes a l’escriptora de literatura infantil Paula Ferrer i Molina, guanyadora del premi de relat curt en 2019; l’escriptor Francisco Pascual Sánchez, guanyador d’eixa mateixa categoria en 2020, i els premis als millors aparadors en 2020, obtinguts per les botigues Optic Center Ópticos, SL. i la perruqueria Puchades.

L’acte estarà amenitzat pel quintet de vent Eolia, formació integrada per cinc dones: Alba Meritxell Momparler, Lara Albero Soriano, María Cruz Burgos, Andrea Egea Tortosa i Nuria López Escribano. El projecte Eolia Quintet té entre els seus objectius donar a conéixer, dins del repertori cambrístic, obres escrites per dones compositores i interpretar programes musicals amb obres escrites per dones i homes, de manera igualitària.

Premis 2022

Un any més, les persones i entitats premiades de l’edició 2022 han estat acordades de manera unànime per la junta municipal. En primer lloc, es reconeixerà la trajectòria de Vicente Micó Zacarés, expresident de l’associació veïnal d’Abastos-Finca Roja, com a persona preocupada pel seu entorn i compromesa amb els seus veïns i veïnes, fundador en plena transició, juntament amb altres homes i dones del barri, de l’associació veïnal, que ha estat directament responsable de moltes de les millores aconseguides al barri, com ara la transformació de l’antic mercat d’Abastos en centre cultural. A més, també ha sigut membre de la Federació de Veïns i Veïnes de València, de la Directiva de FAPA València i fundador de FAPAEM.

Un altre guardó serà per al forn Vicente Raimundo, un establiment quasi centenari, fundat en 1920, ubicat al número 58 del carrer d’Àngel Guimerà, i que des de 1990 regenten Vicente Raimundo i Beatriz Mora. És un forn que oferix productes típicament valencians que, a més, es fan de forma artesanal.

Finalment es reconeixerà la trajectòria de Psicòlegs Sense Fronteres, una associació sense ànim de lucre dedicada a l’acció humanitària i que té entre els seus objectius aportar assistència psicològica a persones que pertanyen a poblacions o grups socials marginats i actuar davant situacions catastròfiques de qualsevol tipus. Es reconeix així el seu “gran treball” al barri de la Fontsanta, on va arribar en 2009. En 2015 van posar en marxa el programa “A peu de barri” amb la finalitat d’enfortir el teixit associatiu, integrar la interculturalitat i fomentar la participació activa i, justament fruit d’eixe treball, va nàixer l’associació de veïns i veïnes de la Fontsanta.

“Des de Nou Moles, Soternes, Tres Forques, la Fontsanta, la Llum, el Botànic, la Roqueta, la Petxina i Arrancapins volem disfrutar d’un dia de celebració, convivència i agraïment a eixes persones i col·lectius que amb el seu treball i la seua generositat construïxen barri”, ha afegit Notario.