Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Premios Mundiales de Cine de Turismo 2022 - València

Vés enrere Premios Mundiales de Cine de Turismo 2022

Volver

La ciutat acollirà els Premis Mundials de Cinema de Turisme 2022

Emiliano García: “Gràcies a esta gala, tindrem a la nostra ciutat als millors professionals de la promoció turística”

• Els guardons es lliuraran el pròxim 24 de novembre

11/10/2022

València acollirà per segon any consecutiu els Premis Mundials de Cinema de Turisme. En la seua 34ena edició, l'esdeveniment portarà a la ciutat personalitats de la indústria turística i audiovisual per rebre els prestigiosos premis i títols de les millors pel·cules de turisme del món. La cerimònia de lliurament de premis tindrà lloc al Caixaforum, situat en la Ciutat de les Arts i les Ciències, el 24 de novembre.

 

Organitzats pel Comité Internacional de Festivals de Cinema de Turisme (CIFFT) i Visit València, els Premis Mundials de Cinema de Turisme reconeixen l'excel·lència creativa de les produccions audiovisuals turístiques. L'esdeveniment homenatjarà les millors pel·lícules promocionals en cinc categories temàtiques: ciutat de destinació turística, regió, país, productes turístics i serveis turístics.

Emiliano García, regidor de Turisme i Internacionalització, ha afirmat que “València està apostant per una promoció cada vegada més digital, dinàmica i personalitzada, a través de la qual projectar la nostra identitat i la nostra capacitat creativa, i en la qual els continguts audiovisuals guanyen major protagonisme. Per això, ens ompli d'orgull que l'organització dels premis CIFFT haja triat la nostra ciutat per lliurar, un any més, els guardons als millors vídeos de campanyes de promoció turística”. Igualment, ha detallat que “gràcies a esta gala, València acollirà els millors professionals de la promoció turística i tindrem l'oportunitat de mostrar-los com la ciutat s'ha convertit, en 2022, en la Capital Mundial del Disseny i en la Capital Europea del Turisme Intel·ligent”.

Després de la reeixida col·laboració entre el CIFFT i Visit València per a anunciar els guanyadors en 2021, esta 34ena edició és la primera vegada que l'esdeveniment adopta un format presencial fora de Viena. Per a Alexander V. Kammel, director del CIFFT, «en els últims anys, València ha demostrat constantment el seu potencial i ara està en el punt de mira com a referència mundial en innovació i sostenibilitat turística. Ens sentim honrats per treballar amb Visit València i portar els Premis Mundials de Cinema de Turisme 2022 a esta ciutat viva que combina un ric patrimoni artístic, arquitectura, gastronomia i tradicions culturals».

En els últims temps, València s'ha posicionat com una destínació d'excel·lència, que atrau rellevants esdeveniments internacionals. Els Premis Mundials de Cinema de Turisme coincideixen amb un altre esdeveniment finançat per l’Organització Mundial del Turisme, la 3era Conferència Mundial sobre Destinacions Intel·ligents, un esdeveniment que tindrà lloc a València del 21 al 23 de novembre de 2022 organitzat pel Govern d'Espanya juntament amb la Generalitat Valenciana, l'Ajuntament de València, la Fundació Visit València i amb la col·laboració de l'Organització Mundial del Turisme.

El fòrum obert debatrà les oportunitats i els reptes de les destinacions turístiques, les solucions que necessiten per continuar sent competitius i sostenibles, i com la tecnologia i la innovació aplicades al sector turístic estan generant canvis estructurals. Esta trobada és també una oportunitat per donar a conéixer com la indústria audiovisual pot proporcionar ingressos turístics i prosperitat a llarg termini a les destinacions i la importància de la innovació en la comunicació turística.

Per aconseguir el títol de Millor Pel·lícula Turística del Món, més de 3.000 vídeos promocionals de 90 països han participat en el Circuit CIFFT, un concurs d'un any de durada amb deu festivals celebrats en quatre continents: Nova York, Cannes, Los Ángeles, Viena, Ciutat del Cap i Kyoto, entre d’altres.

Els Premis Mundials de Cinema de Turisme estan recolzats per l'Organització Mundial del Turisme, la Comissió Europea de Viatges, l'Organització de Turisme del Carib, l'Organització de Turisme de Centreamèrica i Skal International. La iniciativa també té el suport del Comité d'Experts en Turisme i Societat (TSTT, per les seues sigles en anglés).

Sobre el CIFFT

Creat en 1989, el Comité Internacional de Festivals de Cinema de Turisme (CIFFT, per les seues sigles en anglés) reuneix els millors festivals de cinema de turisme del món de quatre continents. Es tracta de la iniciativa de premi i reconeixement més prestigiosa de la indústria del màrqueting de vídeos de viatges: el Circuit CIFFT.

El CIFFT treballa per a animar les marques turístiques a aconseguir l'excel·lència en la promoció de les seues destinacions, productes i serveis utilitzant el vídeo, amb el suport dels seus patrocinadors, l’OMT (Organització Mundial del Turisme), l'ETC (Comissió Europea de Viatges), la CTO (Organització de Turisme), el TAST (Associació de Turisme de Centreamèrica), Skal International, i el Comité d'Experts en Turisme i Societat (TSTT).

Membres del Festival CIFFT

 1. Festival de Cinema Turístic d’Amorgos – Amorgos, Grècia
 2. ART&TUR – Festival Internacional de Cinema de Turisme – Ourem, Portugal
 3. Cannes Corporate Mitjana & TV Awards – Cannes, França
 4. Festival Internacional de Cinema de Turisme d'Àfrica – Ciutat del Cap, Sud-àfrica
 5. Internationale Wirtschaftsfilmtage – Viena, Àustria
 6. Festival Mundial de Cinema de Turisme del Japó – Kyoto, el Japó
 7. Festivals de Cinema de Nova York – Nova York, els EUA
 8. Silver Lake Tourfilm Festival (Silafest) - Veliko Gradiste, Sèrbia
 9. Terres Travel Festival - Films & Creativity - Tortosa, Espanya
 10. US International Awards - Los Angeles, els Estats Units
 11. Zagreb TourFilm Festival – Zagreb, Croàcia

Recursos multimedia

Emiliano García