Premios Goya - València

Premios Goya

Tornar

València arreplega el testimoni de Málaga per a organitzar la gala dels Goya 2022

La Regidoria d'Acció Cultural, en el marc de suport a les activitats programades amb motiu de l'Any Berlanga, patrocina el llargmetratge documental "BERLANGA !!”

• Premi Goya

07/03/2021

La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, ha resaltat que este cap de setmana València ha arreplegat el testimoni de Málaga per organitzar la gala dels Goya 2022, amb la qual es tancará el any dedicat a Luis García Berlanga. La cerimònia dels Premis Goya ha marcat un dels principals trets d’eixida de l'Any Berlanga, que a més de la celebració de la gala de 2022 inclourà nombroses propostes que tindran com a principal objectiu la divulgació de cinema del director valencià i la promoció de la industria audiovisual.

 

Per la seua banda, la Regidoria d'Acció Cultural, en el marc de suport a les activitats programades amb motiu de l'Any Berlanga, col·labora mitjançant patrocini amb la producció del llargmetratge documental "BERLANGA !!". El projecte de la productora valenciana La Nit Produccions compta amb el suport de la família del cineasta, i està escrit i dirigit per Rafael Maluenda, que es va formar professionalment en els equips de Berlanga, a qui li va unir una amistat de quasi vint anys. La pel·lícula comptarà amb els testimonis de grans noms de cinema, i destacarà, entre altres coses, la projecció internacional de Luis García Berlanga.

La regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha destacat que "estem encantats de donar suport a la producció d'este documental tan necessari per donar a conèixer la vida i la filmografia del director valencià, però també per mantenir viu el seu enorme llegat cultural i el record de seua fascinant personalitat i genialitat. Berlanga ens deixa un testimoni en clau de sàtira i crítica sociocultural i política de la realitat espanyola".

Maite Ibáñez ha explicat que esta col·laboració se suma a altres activitats que tindran lloc a les biblioteques municipals durant els propers mesos, per contribuir a la difusió de l'obra de Luis García Berlanga.