S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Premios CERMI CV - València

Vés enrere Premios CERMI CV

Tornar

Les persones amb discapacitat premien els Servicis Socials de València

L’Ajuntament rep el guardó de la tercera edició dels Premis CERMI CV en la categoria institucional

• València compta amb la figura de la Defensora de les Persones amb Discapacitat

16/12/2022

La regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, ha arreplegat este matí el premi atorgat pel Comité d’Entitats Representants de les Persones amb Discapacitat de la Comunitat Valenciana (CERMI CV) als Servicis Socials de l’Ajuntament de València. Amb este guardó, les persones amb discapacitat reconeixen la trajectòria i el treball realitzat en l’extensió dels drets, en la inclusió comunitària i en la plena participació social de les persones amb discapacitat a València, així com la tasca del consistori per garantir el compliment i el respecte dels drets i les llibertats de les persones amb discapacitat davant de l’administració local.
 

La regidora Isabel Lozano ha valorat “molt positivament” este premi i ha agraït “que es reconega i es pose en valor el treball que està realitzant la Delegació de Servicis Socials de l’Ajuntament de València per consolidar i fer més accessibles els drets de les persones amb discapacitat”. En eixe sentit, ha recordat com “una peça clau” el fet d’haver creat la figura de la Defensora Municipal de les Persones amb Discapacitat.

“La defensora és un recurs més que hem introduït a València per atendre qualsevol necessitat de les persones que presenten alguna discapacitat a la nostra ciutat”, ha manifestat Isabel Lozano. “Una bona prova d’açò és el gran volum d’atencions que es fa cada mes. Es tracta d’unes xifres que mostren que hi ha dubtes, necessitat d’informació, així com propostes i suggeriments per part de la població”, ha ressaltat l’edil.

Isabel Lozano ha assenyalat que, juntament amb la defensora, “existix el Consell Municipal de la Discapacitat i l’Oficina Municipal d’Atenció a la Discapacitat de València, de manera que este col·lectiu té ara un canal de comunicació directe amb l’ajuntament i una via clara i directa per fer arribar allò que consideren oportú”. A més, Lozano ha recalcat que “l’Ajuntament disposa ara de més informació de primera mà per fer millores a la ciutat i consolidar els drets de les persones amb discapacitat”.

L’edil ha destacat que estos recursos, junt amb els tres centres d’ocupació, el centre de dia i la residència per a persones amb discapacitat intel·lectual, “conformen el conjunt de recursos que l’Ajuntament està impulsant i posant a l’abast de la ciutadania amb alguna discapacitat”.

D’altra banda, l’Ajuntament de València ha impulsat recentment la campanya sota el lema “Per mi és molt més que una plaça d’aparcament. Respectar este senyal és senyal de respecte”, per fomentar el respecte a l’ús de les places d’estacionament reservades a persones amb mobilitat reduïda i sensibilitzar de les conseqüències que té per als usuaris l’ocupació indeguda per part d’altres conductors.

Este premi se suma al reconeixement que fa un mes va rebre la Regidoria de Servicis Socials per ser València, per segon any consecutiu, una de les 52 ciutats que assolixen l’excel·lència en inversió social a Espanya, segons l’Associació Estatal de Directors i Gerents de Servicis Socials d’Espanya, la qual analitza el pressupost liquidat pels 404 ajuntaments de més de 20.000 habitants en l’àmbit dels servicis socials i de la promoció social per habitant.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Isabel Lozano