Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Poda ficus avenida del Puerto - València

Vés enrere Poda ficus avenida del Puerto

Volver

L’Ajuntament inicia la poda dels 231 ficus de l’avinguda del Port

Els treballs se centren a disminuir la copa dels arbres per evitar que la copa toque les façanes dels edificis i deixe passar la llum

• Treballs de poda a l'avinguda del Port

20/10/2021

El servici municipal de Jardineria Sostenible ha encetat els treballs de poda dels 231 ficus localitzats a l'avinguda del Port, uns treballs d'esporga que s'estendran durant dos mesos i que només es detindran els dies festius o quan les condicions meteorològiques siguen adverses. La intervenció se centra a retirar les branques baixes i retallar la copa per evitar que els arbres envaïsquen les façanes o molesten els vianants.

 

L'operatiu que ha preparat el servici de Jardinera Sostenible consta de dos equips formats per quatre operaris que s'encarreguen d'esta tasca amb l'ajuda d'una furgoneta i dos plataformes mòbils. En un dia tracten una desena d'exemplars. Es tracta d'un treball de manteniment important que permetrà la correcta evolució de l'arbrat, a més d'acabar amb les molèsties que en ocasions provoca el creixement de les branques dels ficus.

El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha explicat que «el servici de jardineria sostenible fa un vertader esforç perquè els arbres d'esta ciutat tinguen una conservació adequada». «Estem dedicant molts recursos actualment a l'esporga de l'arbrat de la ciutat. Este Govern s'ha compromés a augmentar els recursos en el nou contracte de conservació de jardineria que està ja en licitació, on per fi recuperarem una unitat específica de poda per a l’arbrat de viari, amb un increment pressupostari del 89%».

L'ús de maquinària pesada en la intervenció comprén, com és habitual, al tancament de dos carrils de trànsit en l'avinguda del Port dels cinc amb els que disposa actualment per a garantir la seguretat. En este sentit, Sergi Campillo ha recordat que esta «autopista urbana dissenyada de manera errònia en el seu moment, en tindre tants carrils de circulació actualment no pateix cap tipus de problemàtica en tallar dos carrils en la zona de poda dels arbres» i a més ha recordat que en un futur pròxim «es reformarà per complet, per a guanyar espai per als vianants i reduir a tres els carrils de trànsit». «L'actual espai destinat al trànsit està sobredimensionat per a la quantitat de vehicles que fan ús de l'avinguda. És un dret que els vianants recuperen un espai que en el passat van perdre», ha assenyalat el vicealcalde.

D'altra banda, el també regidor d’Ecologia Urbana ha recordat que entre octubre de 2019 i març de 2020 es van podar tots els ficus de l'avinguda —225 en aquell moment— per tal de modelar la copa amb forma geomètrica de cilindre. Per a aquella actuació es van destinar dos equips d'igual composició que els d'enguany, amb una mitjana d'entre quatre i cinc arbres finalitzats per dia, depenent de la grandària dels exemplars. Els treballs només es van parar en dies festius, en cas de pluja o fort vent o per les obres del carril bici segregat.

Recursos multimedia

Sergi Campillo