S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Pleno. Plan Resistir - València

Vés enrere Pleno. Plan Resistir

Tornar

València aprova l’aportació de 4,32 milions d’euros per al pla resistir d’ajuda a autònoms i PIMES

L’alcalde ha destacat “la voluntat per accelerar la posada en marxa en València d’este Pla acordat entre la Generalitat, els municipis i les diputacions”

• Pla Resistir

28/01/2021

La Junta de Govern Local, en una reunió extraordinària prèvia al Ple Municipal, ha aprovat hui una modificació pressupostària de 4’32 milions d’euros per posar en marxa el Pla Resistir en València, un fons de cooperació acordat per la Generalitat, els municipis i les diputacions, per ajudar els autònoms i les xicotetes empreses en la situació econòmica causada per la pandèmia. L’alcalde, Joan Ribó, ha valorat positivament la celeritat amb què València posa en marxa el pla i ha afirmat que “per cada euro que posa l’Ajuntament, l’autònom o la xicoteta empresa en rebrà 6’66 euros”.

 

L’alcalde s’ha manifestat “molt content pel fet que les distintes institucions hàgem arribat a un acord per ajudar els nostres autònoms i les nostres xicotetes empreses”. Joan Ribó ha assenyalat que “el pla Resistir és un treball conjunt dels ajuntaments, de la Generalitat i les diputacions que multiplica les aportacions econòmiques”. Segons l’alcalde “per cada euro que pose l’Ajuntament de València, cada autònom o PIME beneficiari en rebrà 6’66 euros perquè les aportacions municipals es multipliquen amb els fons de la resta de les administracions”.

Ribó ha destacat “la màxima velocitat” amb què l’Ajuntament de València posarà en marxa el pla. Així, segons l’alcalde, “fa dos dies es va aprovar el Pla Resistir, hui tindrem els diners amb l'aprovació d'esta modificació de crèdit per part del Ple Municipal i demà la Junta de Govern ordinària donarà la conformitat per comunicar la nostra acceptació a la Generalitat”

De fet, l’alcalde ha explicat que este matí s’ha celebrat una junta de govern urgent i extraordinària per “dotar a l’Ajuntament de València dels recursos per a treballar en el Pla Resistir”. Ribó ha recordat que “el Pla Resistir aportarà més de 28 milions d’euros en ajudes directes als autònoms i les xicotetes empreses i crec que és una aportació significativa”.

 

PLA RESISTIR

 

Gràcies a este fons coordinat per la Generalitat, ajuntaments i diputacions, València disposarà de 28.840.194 euros per injectar als sectors econòmics locals més afectats per les mesures implantades per l’evolució de la covid-19: turisme, hostaleria i oci nocturn, indústries culturals, instal·lacions esportives i sector econòmic festiu. D’estos quasi 29 milions d’euros, el 15% són fons de l’Ajuntament, el 22’5 % de la Diputació de València i el 62’5 % restant de la Generalitat.

Es preveu que estes ajudes arriben al voltant de 10.000 pimes i persones autònomes de la ciutat de València. Les ajudes seran de 2.000 euros com a base, una quantia que es vorà augmentada en 200 euros per treballador, fins un màxim de 10 treballadors i treballadores.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó