Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Pleno Pla Edificant i Pla Verd - València

Vés enrere Pleno Pla Edificant i Pla Verd

Volver

El Ple accepta les competències educatives per a l’ampliació dels col·legis Lluís Vives, Teodoro Llorente, Raquel Payà i Salvador Tuset

A l’Hemicicle es dona llum verda al Pla Verd i de la Biodiversitat

• El projecte de reforma i ampliació del Lluís Vives té un pressupost de 6.199.466,53 euros

27/04/2023

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat l’acceptació de les competències educatives delegades per la Conselleria d’Educació per tal de procedir a la rehabilitació, reforma i ampliació dels col·legis d'Educació Infantil i Primària Lluís Vives, Teodoro Llorente, Raquel Payà i Salvador Tuset. L’acceptació de les competències, que es produeix en el marc del Pla Edificant, ha tingut el suport de l’equip de govern i l’abstenció del Partit Popular, Ciutadans i Vox.
 

La regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, ha explicat que les obres comporten una inversió de 23’4 milions d’euros als barris d’Arrancapins, la Petxina, Tres Forques i Benicalap. La regidora ha afegit que “el govern municipal és el govern que gestiona els diners públics amb honradesa, el govern de l’escola pública, mentre que l’oposició opta pel model de l’escola privada”. La regidora ha anunciat que “les obres de l’Institut de Malilla CEIP 106 començaran en només uns dies” i ha acusat l’oposició ”de voler el fracàs del Pla Edificant perquè els interessa l’escola privada”.

La regidora del Partit Popular, Julia Climent, ha assegurat que “el Pla Edificant no és una panacea ni un remei sinó un problema, un instrument que no és útil per a les necessitats de la ciutat” i ha acusat el govern municipal “de necessitar dos legislatures completes per no començar ni una sola de les obres promeses”.

Per la seua banda, el regidor de Ciutadans, Fernando Giner, considera que el Pla Edificant “presenta una mitjana de temps elevadíssima per a la tramitació dels expedients i això comporta una paràlisi absoluta i, de fet, no ha començat ni una sola obra” i ha acusat el govern municipal “d’esperar l’inici de la campanya electoral per posar la primera pedra de l’IES de Malilla”.

Els projectes

El projecte de reforma i ampliació del CEIP Lluís Vives, a Arrancapins, té un termini d'execució de 12 mesos i un pressupost de 6.199.466,53 euros. Es tracta d'un col·legi amb tres unitats d'infantil i 6 de primària que es desenvolupen en un edifici antic que correspon a l'edificació original del centre (amb frontera al carrer de Conca) i una ampliació posterior que va permetre habilitar un aulari situat al pati. L'actuació prevista per a este centre comporta la restauració de l'edifici principal i la substitució de l'aulari del pati per un nou edifici que es connectarà amb l'edificació original i que acollirà un gimnàs i un menjador. Esta intervenció desenvolupa un programa de necessitats d'una unitat de primer cicle d'Infantil, tres unitats d'infantil i sis de primària amb menjador per a 180 comensals en 2 torns. També es recuperarà el refugi de la guerra que es conserva al pati.

La reforma i ampliació del CEIP Teodoro Llorente, al barri de la Petxina, té un pressupost de 7.163.327,63 euros. L'edifici actual del col·legi data de l'any 1948 amb frontera a dos carrers i té dos ampliacions a l'illa interior. L'actuació prevista comporta la restauració de l'edifici principal i la recuperació de l’ espai central com un gran claustre interior, així com la construcció d'un nou edifici per a ampliar el col·legi original. Esta intervenció desenvolupa un programa de necessitats de dos unitats de primer cicle d'infantil, sis unitats d'Infantil i dotze de primària amb menjador per a 360 comensals en 2 torns.

Quant a la reforma i ampliació del CEIP Raquel Payà, al barri de Tres Forques, es localitza sobre una parcel·la independent. Està conformat per una edificació principal per al programa de primària, una altra edificació per a infantil, i un aulari que es va construir posteriorment i que actualment està en desús. L'actuació en este centre, amb un pressupost de 5.298.246,11 euros, planteja en primer lloc l'adequació de l'edificació principal existent. El projecte preveu també demolir la resta de l'edificació per a disposar de dos noves construccions: una edificació independent en el nord-est de la parcel·la, on se situa el gimnàs; i una altra a l'oest, connectada amb l'edifici principal, per al programa d'educació infantil. Esta intervenció desenvolupa un programa de necessitats d'una unitat de primer cicle d'Infantil, tres unitats d'infantil i sis de primària, amb menjador per a 200 comensals en 2 torns.

Finalment, la reforma i ampliació del CEIP Salvador Tuset, a Benicalap, té un pressupost de 4.792.849,24 euros. Este centre educatiu desenvolupa el seu programa en un edifici principal, construït l’any 1955 i que ha patit diverses ampliacions posteriors fins a 1976. El projecte previst per al CEIP Salvador Tuset planteja en primer lloc l'adequació de l'edificació principal existent per a allotjar tot el programa de primària i l'administració, així com les aules específiques d'informàtica, taller polivalent i la biblioteca. La resta d'edificacions es demoleixen per a disposar d’una nova edificació, en planta baixa i que s'uneix mitjançant un porxo en l'edifici que es rehabilita. Es planteja un perfil de tres unitats d'infantil, una d'infantil de primer cicle i sis de primària, amb menjador per a 150 comensals en 2 torns.

Planificació estratègica de les polítiques verdes fins a 2050

El Ple també ha ratificat el Pla Verd i de la Biodiversitat de la ciutat, un document de diagnòstic i de planificació estratègica de polítiques verdes fins a 2050. Este treball, que posa les bases de la futura infraestructura verda de la ciutat, ha tirat endavant amb el suport de Compromís i PSPV-PSOE, l’abstenció del Partit Popular i Ciutadans, i el vot en contra de Vox.

L’objectiu del Pla Verd fins a 2050 és incrementar la mitjana de metres quadrats de zona verda per habitant i passar dels 7’45 actuals a uns 11’79, per damunt dels 10 metres quadrats que demanen els organismes internacionals com a desitjables per aconseguir una ciutat saludable. Amb esta fi, s’han determinat 7 línies estratègiques que es desenvolupen en 44 plans d’acció, que es duran a terme durant els pròxims anys.

En matèria d’Ecologia Urbana, en la sessió plenària també s’ha decidit, amb l’abstenció de l’oposició, la tala d’un exemplar de palmera canària monumental, de propietat municipal, situada a la gran via del Marqués del Túria a l’alçada del número 63. Este acord, que ha sigut objecte de votació plenària per tractar-se d’un arbre monumental, s’ha pres “per seguretat, ja que l’exemplar estava afectat per morrut roig”, tal com consta al seu expedient.

Hisenda i subscripció d'accions de l'EMT

En el capítol econòmic, el Ple ha aprovat la quarta modificació de crèdits extraordinaris i la tercera relació d'expedients de reconeixements extrajudicials de crèdits i obligacions per a l'exercici 2023. Tots dos punts s'han aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern i l'abstenció dels regidors i regidores de l'oposició.

D'altra banda, el Ple del Consistori ha aprovat també la subscripció de trenta mil accions de l'EMT SAU. La subscripció, per un import de 30 milions d'euros, ha sigut aprovada amb 17 vots a favor de l'equip de govern i 15 en contra dels grups de l'oposició.

Recursos multimedia

Ver álbum completo en Flickr