Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Pleno Declaración institucional Rafael Pla y Españeta - València

Vés enrere Pleno Declaración institucional Rafael Pla y Españeta

Volver

La corporació manifesta el seu reconeixement a Rafael Pla i Bernardo España «Españeta»

L'Ajuntament concedirà sengles distincions en el marc dels Premis al Mèrit Esportiu i en la commemoració del Dia Internacional del Circ

• Un instant del Ple

29/10/2020

El Ple Municipal ha aprovat este dijous una declaració institucional de reconeixement i homenatge a dues figures de relleu en l'àmbit de la cultura i l'esport a la ciutat que han mort en les últimes setmanes: Rafael Pla, promotor del Circ Gran Fele fundat pel seu pare, el Gran Fele, i Bernardo España «Españeta», referent del futbol valencià i, particularment, del València CF.

 

Tota la Corporació ha donat suport amb els seus vots esta declaració institucional, en la qual es confirma el compromís de l'Ajuntament per a concedir-los pròximament una distinció a títol pòstum «pels mèrits contrets en el món cultural i en l'esportiu».

La declaració assenyala que l'Ajuntament proposarà en el marc dels Premis al Mèrit Esportiu un esment especial a la figura de «Españeta». Així mateix, s'assenyala que la Regidoria d'Acció Cultural continuarà desenvolupant les tasques ja iniciades, en coordinació amb el Institut Valencià de Cultura, per a «promoure el merescut homenatge a Rafael Pla, juntament amb les associacions professionals d'arts escèniques, amb motiu del pròxim Dia Internacional del Circ».

«Españeta» va rebre l'any 2014 la insígnia d'or i brillants del València CF, i en 2019, l'any passat, l'Ajuntament de València li va concedir el reconeixement a «Millors Majors de la ciutat de València» en el marc de la XXXVI Setmana de les Persones Majors.

Per part seua, Rafael Pla, director, productor, pallasso, estudiós i creador del món del circ, ha sigut membre del Consell Assessor del Circ del Ministeri de Cultura, Premi Max de les Arts Escèniques Especial de Circ, Premi Nacional de Circ i Premi Caleidoscopio de la Unió Europea. Pla ha portat el nom de la ciutat de València per diferents llocs d'Espanya i del món, i ha portat la seua iniciativa pel més alt de les arts escèniques.

 

CELEBRACIÓ DE L'ANY JUBILAR

 

Finalment, el Ple ha aprovat una altra declaració institucional per a la posada en marxa d'una col·laboració entre la Fundació Visit València i l'Associació Cultural del Sant Greal, perquè juntament amb Aula Greal, «puga dotar a la ciutat de València d'un espai que servisca de centre d'interpretació, centre d'exposicions i centre d'Acolliment al Pelegrí a la ciutat durant l'Any Jubilar».

Recursos multimedia

Ver álbum completo en Flickr