Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Ple Afició València CF - València

Vés enrere Ple Afició València CF

Volver

El Ple reitera al València C.F que complisca amb els seus compromisos i reivindica que l'afició participe en la presa de decisions

L'Ajuntament també confirma que continuarà el procés de negociació per a aprovar les bases per a estabilitzar la plantilla municipal

• L'Ajuntament reclama que els clubs escolten la seua afició

30/06/2022

El Ple de l'Ajuntament ha condemnat i rebutjat públicament la gestió i les manifestacions públiques realitzades pel qual ha sigut president del València Club de Futbol, Anil Murthy, sobre la situació del club “per suposar una falta greu de respecte a la història d'esta entitat, a la seua afició i a la societat valenciana en el seu conjunt, i amb especial impacte en els veïns i veïnes de Benicalap”. Segons esta proposta, aprovada amb el consens de tots els grups polítics excepte Vox, que s'ha abstingut, l'Ajuntament exigirà a l'empresa Meriton Hòldings, màxima accionista del club valencianista “que complisca amb les obligacions subscrites tant com l'Ajuntament com amb la Generalitat Valenciana d'acabar l'estadi del Nou Mestalla amb les característiques i servicis que en el seu moment es van pactar”.

 

La vicealcaldessa i portaveu del Grup Socialista, Sandra Gómez, ha defensat esta proposta, que ha completat la moció inicial presentada pel regidor i portaveu de Compromís, Carlos Galiana, per a donar suport a la “democratització i participació de les aficions en la presa de decisions dels clubs de futbol”.

El text aprovat contempla la reprovació a Meriton Hòldings, màxima accionista del club valencianista, “pels últims esdeveniments”, i li ha exigit “que es disculpe i que represente amb el respecte i la dignitat deguda a un club centenari com és el València C.F”. Així mateix, indica que la corporació municipal reclamarà “a tots els representants públics que se cenyisquen a la legalitat dels acords així com als diversos informes emesos tant per l'Advocacia de la Generalitat València, Ajuntament de València i IVF respecte a la declaració de caducitat de l'ATE”.

L'Ajuntament també sol·licitarà que “la Generalitat acorde, d'acord amb la proposta municipal, que la garantia en l'escenari posterior a l'ATE del compliment dels compromisos i obligacions acordades com a requisit per a patrimonialitzar qualsevol plusvàlua urbanística generada des dels ens públics”.

En l'Hemicicle també s'ha manifestat “la voluntat d'iniciar des de l'Ajuntament la construcció del poliesportiu de Benicalap en les condicions exigides davant el persistent incompliment, així com l'exigència, en el seu cas, de la indemnització dels seus costos per portar causa en una obligació incomplida”, i ha mostrat el seu “suport al projecte de Llei de l'Esport presentat pel Govern d'Espanya que inclou l'obligatorietat de la presència d'un conseller independent en els consells d'administració de les Societats Anònimes Esportives, garantint la participació i el control públic en la presa de decisions, així com la necessitat d'incorporar mesures que en aqueixa direcció afermen la utilitat i representativitat d'esta figura i avancen cap a la democratització dels clubs de futbol”.

El debat previ a l'adopció d’este acord l'ha iniciat el regidor Carlos Galiana, qui ha defensat que “el València Club de Futbol no és únicament una empresa sinó una institució arrelada a la ciutat, com és el cas del Llevant Unió Esportiva”. I ha sol·licitat “la introducció de mecanismes per a regular el paper de les aficions per a decidir qüestions essencials com són l'escut o un canvi d'estadi”. En la seua intervenció, Galiana ha instat el Club perquè complisca amb les seues obligacions: Acabe el seu estadi i el poliesportiu de Benicalap.

El portaveu de Vox, José Gosálbez, ha assegurat que “ser valencianista està per damunt de qualsevol president i propietari”. Si bé, ha explicat la seua abstenció “perquè –segons les seues paraules- l'esport no es pot polititzar”; mentre que el portaveu de Ciutadans, Fernando Giner, ha ressaltat que “el València C.F, igual que el Llevant O.D, integra i vertebra la ciutat”, per la qual cosa ha recolzat que “l'afició estiga representada en la presa de decisions”.

Per part seua, la vicealcaldessa i portaveu del PSPV a l'Ajuntament, Sandra Gómez, que ha defensat “la cohesió del govern local”, ha explicat la proposta alternativa que, “a més de reclamar una figura independent en els consells gestors dels clubs, reivindica que a València, l'empresa Meriton Hòldings complisca amb les seues obligacions i compromisos amb l'afició i amb la ciutadania en general”.

Finalment, la portaveu del Partit Popular, María José Catalá, ha manifestat que “no cal jugar amb el sentiment de l'afició, per la qual cosa els polítics han de fer una postura unànime”. I per esta raó, ha presentat una esmena d'addició, que finalment ha sigut rebutjada, “perquè els responsables públics estiguen receptius als acords perquè este projecte transcendeix governs i mandats”.

 

Bases “per a retindre el talent i l'experiència i oferir servici públic eficient”

 

D'altra banda, en matèria de personal, el Ple ha acordat que des de la Delegació d'Organització i Gestió de les persones i en el marc de la Taula General, “es continue amb el procés de negociació per a aprovar les Bases Generals que han de regir la convocatòria dels processos selectius derivats de l'aplicació de la Llei 30/21 buscant el major consens amb les representacions sindicals”.

Així mateix, segons este acord adoptat a instàncies de la regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, com a alternativa a la moció presentada pel grup Ciutadans “perquè és consensuen bases amb els sindicats, de manera unànime”, “este va processar estarà guiat per la convicció que té la corporació d'assegurar l'estabilitat de la plantilla municipal, afavorir la participació del personal interí i retindre el talent necessari, així com l'experiència per a garantir una administració pública eficient per a complir amb els seus objectius de servei públic”. “L'Ajuntament és el primer interessat a mantindre al personal interí de llarga duració, que viu una situació injusta”, ha afirmat Notario.

En este punt ha intervingut, des del públic, Cristina Herrero, de la Plataforma Interins per la Fixesa Ja, que ha sol·licitat que l'Ajuntament “mantinga l'experiència acumulada i permeta la transmissió de coneixement, ja que la normativa ho permet, i busque solució per a la reducció de la temporalitat que afecta a tota la corporació (de la qual formen part més de 1.800 persones interines, que no són números, sinó persones amb famílies) i al servici que administració presta.

Entre un altre ordre de coses, en l'Hemicicle també s'ha debatut i finalment rebutjat les propostes dels diferents grups polítics de l'Oposició. Concretament, el Partit Popular no ha comptat amb el suport de la corporació per a “suspendre i deixar sense efecte l'aprovació de la creació de nous mercats municipals de venda no sedentària de tipologia ‘Tira de comptar’ mentre no existisca el consens entre els comerciants”, ni per a altres iniciatives relacionades amb la promoció dels mercats municipals. Tampoc s'ha ratificat “el Pla de racionalització de la despesa pública, amb la finalitat d'eliminar despeses supèrflues i destinar els recursos a fer costat a famílies i empreses davant la situació econòmica actual”, ni una altra moció defensada pels populars per a “que l'Ajuntament realitze un estudi i s'instal·len càmeres de vídeo vigilància en les diferents zones més afectades per la delinqüència”, així com per a promoure altres accions dependents de servicis de protecció.

Esta moció s'ha debatut conjuntament amb altres dues relacionades amb la seguretat ciutadana, que també han decaigut. Una d'elles de Ciutadans, presentada per a sol·licitar “actuacions urgents en matèria de seguretat en l'àmbit de l'àrea metropolitana de la ciutat”. L'altra del grup Vox, que ha demanat, entre altres assumptes, “la reestructuració, reorganització i optimització de la plantilla de la Policia Local”.

A instàncies de Ciutadans també s'ha debatut “l'atenció preferent i urgent com a mesura d'acció positiva en els Centres Municipals de Servicis Socials a les persones diagnosticades amb Esclerosi Lateral Amiotròfica”.

Finalment, han sigut desestimades altres dues propostes de Vox, una per a “agilitar les contractacions de l'Ajuntament de València”, i una altra "per a la difusió i promoció de l'àmplia xarxa museística municipal en la seua globalitat”.

Recursos multimedia

Ver álbum completo en Flickr