Plaza Músico Antoni Eiximeno - València

Plaza Músico Antoni Eiximeno

Tornar

S'aprova el projecte per a la urbanització de la Plaça del Músic Antoni Eiximeno

Sandra Gómez destaca que el solar es transformarà en una nova plaça respectant l'arbratge existent i ampliant les zones verdes

• Vista aèria de la plaça d'Antoni Eiximeno

24/03/2022

La Junta de Govern Local aprovarà demà el projecte per a l'execució de les obres d'urbanització de la Plaça Músic Antoni Eiximeno, al barri de la Malva-rosa. Així ho ha explicat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, qui ha anunciat que “les obres formen part del projecte València ciutat de places amb el qual recuperem espai per als vianants i transformem les places de la ciutat”.

 

Segons la vicealcaldessa, “amb este projecte responem a les peticions dels veïns i veïnes de la Malva-rosa, que volien acabar amb este solar per dignificar l'entorn i sumar un nou espai al servei del barri”, ha reivindicat.

En l'actualitat, la plaça Músic Antoni Eiximeno és un solar que es troba sense pavimentar i pateix un problema de bassals i inundacions, que es produeix quan plou. “Amb la urbanització de la plaça es planteja donar solució a esta situació, requalificant l’espai urbà per a convertir-lo en una plaça per als vianants amb noves zones verdes”, ha afirmat la vicealcaldessa.

L'àmbit d'actuació té una superfície de 6.230 metres quadrats i comprén tota la Plaça Músic Antoni Eiximeno. La plaça ocupa l'interior de l'illa que limita al nord amb el carrer Sant Rafael, al sud amb el carrer Sant Joan de Déu, i que està oberta als carrers Enginyer Faust Elio i Álvaro López.

“La nova plaça disposarà d’espais oberts, interrelacionats entre ells i sense elements divisors per a afavorir un espai públic flexible”, ha detallat Gómez qui ha destacat que, a més, “disposarà de paviments en diferents colors, que formaran un dibuix que uneix les diferents zones verdes i d'estada”.

A més, inclourà una zona central de pas que connectarà el carrer Enginyer Faust Elio i el carrer Álvaro López, que estarà marcada per diferents elements de mobiliari modulats per vertebrar la zona i crear espais d'esplai. En el sud-oest, es situarà una zona de relació i oci entre diferents elements de vegetació i jardineres a diferents altures; en la zona nord es mantindran els grans arbres existents i s'afegiran xicotetes jardineres en altura per envoltar i protegir els plataners; i, finalment, disposarà d’un espai en forma circular que delimita una zona d'esbarjo per a xiquets i xiquetes. A més, es dona solució al desnivell existent en la zona central de la plaça mitjançant la col·locació d'un banc corregut.

El projecte, que s'executarà en un termini estimat de sis mesos, té un pressupost estimat d'1.416.214,71 euros (IVA inclòs) i preveu a més la reposició del tram de vorera del carrer Faust Elio, la reurbanització dels escocells del mateix tram i la pavimentació del passatge que connecta la plaça amb el carrer de Sant Rafael.

“Amb este projecte volem transformar un espai degradat que genera problemes als veïns en un espai més agradable i verd per al barri de la Malva-rosa”, ha subratllat la regidora.