Playas sin humo - València

Playas sin humo

Tornar

València suma quatre platges del sud a la campanya “Platges sense fum”

El regidor de Platges, Qualitat Acústica i de l'Aire, Giuseppe Grezzi, ha destacat que els objectius d’esta iniciativa són promoure el respecte al medi ambient i els hàbits saludables

• Platja de l'Arbre del Gos, 'platja sense fum'

31/05/2021

Les platges de La Devesa, la Garrofera, El Saler i l’Arbre del gos, que sumen un total de 12,1 quilòmetres de platja natural al terme municipal de València, s’han adherit a la campanya de conscienciació “Platges sense fum”. Amb esta iniciativa, impulsada per la Conselleria de Sanitat, estos espais dels Poblats del Sud es converteixen en zones saludables, acotades per preservar a la població dels efectes nocius del fum del tabac i de les seues restes.

 

El regidor de Platges, de Qualitat Acústica i de l'Aire, Giuseppe Grezzi, acompanyat del regidor de Salut i Consum, Emiliano García, han presentat esta campanya junt amb la secretària autonòmica de Salut Pública i Sistema Sanitari Públic, Isaura Navarro, i la secretària autonòmica d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón.

Durant esta presentació, que s’ha celebrat a la platja de l’Arbre del gos, situada entre la platja de Pinedo i la del Saler, el regidor Giuseppe Grezzi ha destacat que es tracta d’una proposta educativa que l’Ajuntament la impulsarà a estes platges de València, sense prohibicions ni sancions”.

Entre els objectius d’esta campanya, el regidor ha destacat “el de promoure i ajudar a les persones perquè respecte al medi ambiente i perquè gaudisquen d’una vida sense tabac”. “També s’anima a la gent per participar en l'hora de prendre decisions saludables, així com en la tasca de desnormalització del consum de tabac en la societat”, ha afegit.

Per participar en esta iniciativa cal delimitar i definir la zona geogràfica concreta, identificar-la i senyalitzar-la amb un cartell i papereres i cendrers als accessos a la zona. Així mateix, es designaran persones informadores formades per garantir el compliment amistós de l’acord. I s’informarà a través dels mitjans de comunicació, de l’existència de les zones “lliures de tabac”.

 

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Giuseppe Grezzi