Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Plantà falla grande Ajuntament - València

Vés enrere Plantà falla grande Ajuntament

Volver

Avança la plantà de la falla gran municipal sobre la base prevista

El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, i els artistes Manolo García Lleonart i Marina Puche han visitat este matí les primeres fases de la plantà del monument

• Imatge de la falla gran municipal este matí

09/03/2023

El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha visitat este matí els treballs de muntatge de la falla gran municipal, un disseny de l'artista plàstica Marina Puche i de l'artista faller Manolo García Lleonart que, baix el títol “Cardioversió valenciana” oferix una fusió d'estètiques i textures que representen el “reviscolament després d'anys foscos i la transformació en una efervescència de colors”, en paraules dels seus autors. Tal com han assenyalat el regidor i els artistes, la plantà avança tal com s’havia planificat, sobre la base prevista i amb el suport del nombrós públic que s'acosta a contemplar l'avanç dels treballs.
 

El regidor Galiana s'ha mostrat “francament content de la valoració que està fent la gent d'esta falla municipal”. “Les persones que la veuen per primera vegada estan donant la seua opinió i expressen la seua admiració per eixa mescla de la vareta, el color i les formes de les figures”. L'edil ha conversat amb els artistes fallers i ha constatat que tot el muntatge “va segons les previsions i segons s'havia planificat”.

Carlos Galiana ha afegit, a més, el seu convenciment que “serà una molt bona falla, que cridarà molt l'atenció per eixa combinació de figures i vareta”, i ha avançat que “tenim alguna sorpresa preparada de llums i de color”. Finalment, el regidor de Cultura Festiva ha fet una crida a les persones visitants, als valencians i a les valencianes “que vinguen i gaudisquen moltíssim d'esta falla”.

Sobre la base prevista

L'artista faller García Lleonart ha subratllat que la plantà s'està realitzant tal com estava previst, i ha afirmat que “la falla encaixa perfectament en la base, ja que des del principi ja teníem clar quina era la base prevista”. “La falla estava pensada per a encaixar en esta plataforma que, de fet, -ha afegit- ens ha vingut perfectament perquè així el monument està perfectament anivellat”.

En estos moments, ha subratllat l'artista, s’estan ultimant els últims detalls com la col·locació dels ninots, l'arranjament de les juntes de les peces de vareta, així com el repàs a la pintura… “El més complicat serà la pujada de les peces centrals, que farem el divendres de vesprada, a les huit hores”, ha anunciat García Lleonart, i que ha explicat que “tota la gent està convidada per a veure'l, ja que serà espectacular”. Finalment, artista ha conclòs elogiant el disseny del monument, obra de Marina Puche: “és una falla que agradarà molt perquè és molt valenciana, tots els motius són propis, animals de l’Albufera, animals del Mediterrani… En definitiva, una falla molt valenciana”, ha conclòs.

Per la seua banda, l'artista plàstica Marina Puche ha subratllat el “afecte amb el qual tant Manolo García Lleonart com jo mateixa hem fet esta falla”, i ha destacat la combinació de vareta i ninots tradicionals que fa que, enguany, la proposta siga una mica diferent”. “Sempre hi haurà crítiques; però el que estem sentint per part de la gent és que està encantada i que els agrada”, ha assegurat.

Recursos multimedia

Carlos Galiana
García Lleonart
Marina Puche