Plan de Formación 2021 - València

Plan de Formación 2021

Tornar

Les noves tecnologies, els fons europeus i l’administració electrònica protagonitzen el pla de formació de la plantilla municipal “per oferir el millor servici a la ciutadania”

Notario ha destacat l’increment de cursos, fins arribar a vora 300, després que en 2020 les places augmentaren un 40% tot i la reorganització forçada per la pandèmia

• Pla de formació 2021

03/03/2021

L’Ajuntament de València ha aprovat el Pla de Formació municipal d’enguany durant la Comissió de Formació celebrada este dimecres. La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha anunciat que els cursos s’incrementen un 32,7 per cent després de l’èxit del pla de l’any passat, quan –tot i les restriccions i les conseqüències de la pandèmia i la reorganització que va comportar- augmentaren les places un 40 per cent respecte a l’exercici anterior. “El nostre objectiu és millorar les competències i habilitats del personal municipal i alhora, i conseqüentment, oferir el millor servici públic a la ciutadania”, ha afirmat.

 

El nou Pla de Formació aprovat contempla fins a 292 cursos dividits en 16 temàtiques diferents, que giren al voltant de les necessitats formatives expressades des dels propis servicis municipals. Això suposa un increment del 32,73 % respecte a l’any passat. Entre les temàtiques hi ha les noves tecnologies, la igualtat, els fons europeus, l’administració electrònica, els idiomes, l’atenció al públic, la innovació, l’ús eficient dels recursos públics i àrees formatives com les d’urbanisme i medi ambient, la jurídica, l’econòmica, els recursos humans, la responsabilitat social i mediambiental, la prevenció de riscos laborals, la direcció pública i altres cursos específics. A més, es consolida la formació obligatòria per a col·lectius determinats, com a evidència de la integració de la formació en la dinàmica organitzativa per acomplir objectius dels servicis municipals i del conjunt de l’organització.

Com a novetat, s’ha presentat una nova plataforma virtual moderna i amb un sistema més intuïtiu i accessible. ‘Forma-t’ és l’aula virtual que incorporarà accions d’autoformació a les quals podrà accedir tota la plantilla de manera autònoma i sense límit de places. També hi haurà un catàleg de recursos didàctics a disposició del personal empleat.

“Els veïns i les veïnes de València mereixen una atenció i un servici públic de màxima qualitat i per això este govern va fer una clara aposta per millorar les competències i habilitats del personal municipal a través de la formació, amb l’actualització permanent dels seus coneixements i capacitats professionals, amb la creació del servici de formació en 2015 i amb una dotació pressupostària digna que hem anat incrementant des dels 81.073 euros inicials fins als 331.516 en 2020, el que suposa haver-la quadruplicada en cinc anys”, ha concretat Notario.

LA FORMACIÓ EN 2020.

La pandèmia i totes les mesures imposades des que es va decretar l’estat d’alarma en març de 2020 van obligar a fer una reorganització en profunditat del Pla de Formació de l’any passat. El pla inicial contemplava nombrosos cursos presencials que s’han reconvertit en línia o s’han suspés. Notario ha destacat que la reorganització s’ha treballat i consensuat en tot moment amb la representació sindical i que esta ha reconegut l’esforç i el treball realitzat.

Les dades, no obstant això, han sigut molt positives segons ha explicat la regidora, donat que la xifra de places ha sigut de 12.505, un 40 per cent més que l’any anterior i un 272,62 % més que en 2015. Finalment, el 47 per cent dels cursos (104 en total) varen ser en línia; el 43 % (95), presencials, i el 10 per cent (21), semipresencials.

Entre els cursos millor valorats per l’alumnat hi ha els dels nivells B2 de valencià i B1 d’anglés, tant el d’introducció com el de gestió dels programes europeus i el curs d’eficiència energètica en l’àmbit domèstic i laboral.

Galeria multimèdia