S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Patronato CEMAS. Presupuestos 2023 - València

Vés enrere Patronato CEMAS. Presupuestos 2023

Tornar

El CEMAS aprova el seu pla d'actuació per a 2023

Tindrà dos grans línies d'actuació relacionades amb la capitalitat verda europea i amb el semestre de presidència espanyola de la Unió Europea

• El CEMAS ha aprovat també el pressupost per a l'any que ve

20/12/2022

El patronat del Centre Mundial de València per a l'Alimentació Urbana Sostenible (CEMAS) ha aprovat els pressupostos i el pla d'actuació per a l'any 2023. El patronat, presidit per l'alcalde Joan Ribó, ha donat el vistiplau, amb l’abstenció del Partit Popular i Ciutadans i el vot en contra de Vox, a les activitats programades que l'any vinent estaran molt vinculades a la capitalitat verda europea que ostentarà València en 2024. També es projecta un congrés internacional sobre el Tribunal de les Aigües. En la reunió del patronat han participat a més de l'alcalde, els membres de la corporació municipal que formen part d'este organisme, junt amb la consellera d'Agricultura, Isaura Navarro, i la vicepresidenta de la Diputació de València, Mª Josep Amigó.
 

Una de les línies bàsiques d'actuació del CEMAS és la de divulgació de coneixement, polítiques i bones pràctiques entorn dels sistemes alimentaris. En este sentit, durant el 2023 el Centre continuarà el programa de “Trobades CEMAS” iniciat en 2022 i que ha analitzat ja qüestions com el desenvolupament rural, els sistemes alimentaris i la sostenibilitat al Mediterrani o la importància ètica de reeducar-nos cap a sistemes alimentaris justos i sostenibles.

En 2023 bona part de les activitats programades estaran vinculades a la designació de València com a Capital Verda Europea en 2024, tenint en compte la singularitat que té València que disposa en el seu terme municipal d'una zona d'horta que ha sigut distingida per la FAO com a Sistema Important del Patrimoni Agrícola Mundial.

Una altra de les línies d'actuació del CEMAS, sobretot en la segona meitat de l'any, estarà especialment vinculada a l'àmbit europeu i a l'estratègia “De la granja a la taula” tenint en compte que en el segon semestre de 2023 Espanya ostentarà la presidència del Consell de la Unió Europea.

El pla d'actuació contempla també la celebració d'un congrés internacional sobre el Tribunal de les Aigües en la primera meitat d'any així com la potenciació de la línia educativa i pedagògica a través de diferents activitats programades amb col·legis. Les activitats amb estudiants es van veure molt limitades en exercicis anteriors per les restriccions sanitàries.

El CEMAS va nàixer en 2019 després de la signatura d'un Memoràndum entre l'Ajuntament de València i la FAO (Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura). Posteriorment el centre es va transformar en Fundació i van entrar també a formar part de la seua estructura la Generalitat Valenciana i la Diputació Provincial.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr