S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Pai Grau_Vivienda pública - València

Vés enrere Pai Grau_Vivienda pública

Tornar

L'Ajuntament i la Generalitat acorden destinar els diners recuperats en el PAI del Grau a habitatge públic

Sandra Gómez i Alejandro Aguilar han destacat que l'acord “canvia el paradigma del ‘pelotazo’ urbanístic del PP per un desenvolupament sostenible i verd”

• L'objectiu és desenvolupar d'una ciutat sostenible i verda

23/03/2022

L'Ajuntament i la Generalitat han acordat dedicar a la construcció d'habitatge públic per a la ciutat els diners que es recuperen per les càrregues urbanístiques del PAI del Grau. Així ho han anunciat este dimecres la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, i el secretari autonòmic d'Habitatge, Alejandro Aguilar. Els dos han explicat els detalls de l'acord, després de la sessió extraordinària de la Comissió de Seguiment del nou conveni Ajuntament – Generalitat PAI del Grau, en la qual també han participat els regidors de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i d'Habitatge, Isabel Lozano, així com la subsecretària de la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, María Blanca Jiménez, i la subdirectora de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl, EVHA, María Oliver.

 

Sandra Gómez ha qualificat de “magnífica notícia” l'anunci de la Generalitat de destinar a habitatge públic els diners que es recuperen “de la inversió fraudulenta i l'estafa que va suposar l'organització de la Fórmula 1 per part del PP”. “L'herència del PP va ser un sector abandonat i hui l'estem recuperant entre totes les administracions”, ha assegurat; i ha afegit que l'acord amb la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge, i l'EVHA, per a resoldre les qüestions administratives i ampliar el parc d'habitatge a la nostra ciutat “és un pas importantíssim”.

Gómez va anunciar ahir els nous criteris sobre els quals està treballant l'àrea d'Urbanisme des d'AUMSA i que, com a principals novetats, inclouen la supressió de la prolongació de l'Albereda i la reconversió de l'antic espai dedicat a la Fórmula 1 en un circuit biosaludable, envoltat de zones verdes i connectat amb el Parc de Desembocadura. “El nostre objectiu és convertir esta zona en un dels majors pulmons verds de València, renaturalitzar els barris, promoure un model de ciutat 15’ i introduir la perspectiva de gènere en l'urbanisme”, ha explicat.

Per part seua, el secretari autonòmic d'Habitatge, Alejandro Aguilar, ha assenyalat que “les dos administracions compartim objectius comuns: un nou desenvolupament per a la ciutat, en el qual este conveni represente un nou model de ciutat sostenible i amb perspectiva de gènere”. Aguilar ha destacat que amb este acord “es dona resposta al dret a un habitatge digne per als veïns i veïnes”, i ha afegit que “a partir d'este moment seran els equips tècnics els qui continuen donant forma al conveni”.

Durant els proximos mesos de tancarà el conveni i s'estudiarà la quantia repercutible, ha assenyalat el secretari autonòmic, qui ha avançat que s'ha fet una estimació de 32 milions d'euros. “L'acord de reinvertir en habitatge públic –ha conclòs- suposarà canviar el paradigma del conveni del PP, destinat al ‘pelotazo’ urbanístic, per un altre que aposta pel desenvolupament d'una ciutat sostenible i verda”.

Recursos multimèdia

Sandra Gómez
Alejandro Aguilar