Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Pérgolas fotovoltaicas CEIP Benimaclet - València

Vés enrere Pérgolas fotovoltaicas CEIP Benimaclet

Volver

L’Ajuntament adjudica les obres per a instal·lar pèrgoles fotovoltaiques al CEIP Benimaclet

Notario: “Tots els centres educatius públics municipals comptaran amb plaques fotovoltaiques per a autoconsum”

• Simulació de la instal·lació fotovoltaica

22/03/2023

La regidora de Gestió de Recursos de l’Ajuntament de València, Lluïsa Notario, ha anunciat l’inici imminent de les obres per a instal·lar plaques fotovoltaiques al CEIP Benimaclet. L’objectiu és que “tots els centres educatius públics municipals compten amb plaques fotovoltaiques per a autoconsum. De moment ja estan instal·lades en el CEIP Santiago Grisolía i en l’escoleta de Pinedo i progressivament se n'instal·laran en totes les escoletes de gestió municipal i al conservatori José Iturbi. Volem reduir els costos corresponents al consum de l'energia elèctrica dels col·legis d'educació Infantil i Primària municipals i del conservatori i disminuir les emissions de CO a l'atmosfera".
 

El projecte contempla la construcció d'una pèrgola solar fotovoltaica que se situarà en la zona de bancs al costat de les pistes esportives del pati. Tindrà unes dimensions en planta de més de 30 metres per un costat i més de 6 per l’altre i en la coberta s'instal·larà una planta de generació d'energia elèctrica per mitjà de mòduls solars fotovoltaics, amb 108 vidres solars fotovoltaics de 276 Wp cadascun. Serà capaç de produir una potència màxima de 29.808 W per a un centre la demanda anual del qual és de 96.242 kWh/any, mentre que l'energia total generada per la instal·lació solar fotovoltaica projectada serà de 47.369 kWh/any, quasi la meitat de la demanda de l'edifici. L'energia generada que no tinga un consum instantani serà abocada a la xarxa de distribució d'energia elèctrica, amb la seua conseqüent compensació automàtica d'excedents.

El projecte té un pressupost de 114.345 euros, IVA inclòs, i un termini d’execució de dos mesos. Una vegada finalitzades les obres, la instal·lació permetrà reduir l'equivalent a un volum d'emissions de diòxid de carboni de 24,68 tones cada any. “València és ja un referent europeu en la lluita contra el canvi climàtic i aspirem a ser climàticament neutres en 2030; la transició energètica és un eix clau de la nostra acció de govern”, ha destacat Notario, qui ha defensat "l'aposta ferma, clara i contundent del govern de Joan Ribó per la dignificació de les infraestructures educatives de la ciutat i de l'ensenyament públic en si, com a garant de la qualitat i la igualtat d'oportunitats".

Recursos multimedia

Lluïsa Notario