Orquesta de València en Castellón - València

null Orquesta de València en Castellón

Tornar

L'Orquestra de València interpreta a Saint-Saëns i Beethoven a Castelló junt amb Daniel Müller-Schott

El concert té lloc gràcies al conveni signat amb el IVC que permet estendre l'activitat musical de la OV fora de la nostra Ciutat

L'Orquestra de València

• L'Orquestra de València

04/02/2021

Un programa de luxe i un violoncel·lista excepcional per al concert que l'Orquestra de València porta demà a l’Auditori de Castelló, sota la direcció de Ramón Tebar. Des de fa diverses temporades el conveni de col·laboració amb l’Institut Valencià de Cultura possibilita realitzar estos concerts a la ciutat de Castelló i dur música d'enorme qualitat al públic melòman de la zona, que normalment es desplaça a València. S'interpretarà el concert per a violoncel nº1 de C. Saint-Saëns i la Simfonia nº4 de L. V. Beethoven.

 

La regidora de Cultura i presidenta del Palau, Gloria Tello, assenyala la importància de “contribuir al benestar a través de la música en un moment tan complex. La música és balsàmica per a moltes persones que ara no poden o no han d'eixir per precaució, més encara en una altra ciutat. La nostra Orquestra, complint estrictament la normativa sanitària i amb els permisos pertinents, fa este esforç per a acompanyar i oferir un temps qualitatiu amb el que millor sap fer: la música”.

El director del Palau de la Música, Vicent Ros, mostra la seua satisfacció per poder portar a l'Orquestra a Castelló, “vertebrant territori, establint llaços culturals, creant comunitat a partir de la música, amb un concert d'una qualitat extraordinària, i amb el privilegi de tindre amb nosaltres a un dels millors solistes del món i poder gaudir de la seua increïble musicalitat a Castelló”.

 En 2021 es complix el centenari de la mort de Camille Saint-Saëns. El seu concert per a violoncel, compost amb 37 anys, va ser estrenat al Conservatori de París que normalment només admetia concerts d'autors ja morts o consagrats. Això dóna una idea de l'extraordinària qualitat i bellesa de l'obra, que serà interpretada per ni més ni menys que el solista alemany Daniel Müller-Schott. Müller-Schott de 44 anys, és un viol·loncelista de primera fila internacional que ha actuat en les millors sales del món i amb totes les grans orquestres internacionals: Nova York, Cleveland, Berlín... Un dels seus últims projectes ha sigut l'any Beethoven al costat d’“Anne-SophieMutter i amics”, en una extensa gira per Europa, Àsia i els Estats Units.

Molt interessat en la docència, en l'educació musical dels xiquets, i a ajudar als joves músics col·labora amb el projecte “Rhapsody in School”. Gran aficionat a l'art, participa regularment en iniciatives artístiques, com el projecte “Street Art” a Munic, Berlín (ART), Melbourne 2016 i com a Director Artístic del*Rügen Festival Spring 2019.

En la segona part del concert, l'Orquestra interpretarà la Quarta Simfonia de Beethoven, una simfonia alegre, sofisticada i plena d'enginy.