Oposiciones bomberos - València

Oposiciones bomberos

Tornar

S'accelera la convocatòria de 131 places en el cos de Bombers

València invertirà 250.000 euros en la millora de l'accessibilitat del polígon industrial de Forn d’Alcedo

• 131 places en el cos de Bombers

03/06/2022

La Junta de Govern Local ha aprovat la designació dels membres del tribunal per a la convocatòria de 131 places en el cos de Bombers, 66 de bomber o bombera i 65 de caporal. El regidor delegat d'Hisenda, Borja Sanjuán, durant la roda de premsa posterior a la Junta de Govern Local Local que ha celebrat junt al vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha donat compte d'este i altres acords de l'executiu municipal, com la modificació del Pla Especial del Passeig Marítim o l'acceptació de la subvenció de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), per a millorar l'accessibilitat del polígon industrial de Forn d’Alcedo.

 

”Les bases de l'oferta de places ja estava en marxa i ara finalment comença el procés amb el nomenament del tribunal. Una oferta que era necessària perquè de 2008 a 2020 no va entrar cap bomber”, ha afirmat Sanjuán. Amb esta convocatòria de 65 caporals es pretén solucionar el problema que existix actualment de comandaments intermedis en el cos. Part d'estes places es cobrirà mitjançant mobilitat, és a dir, bombers i bomberes d'altres poblacions. Per a mantindre i augmentar el nombre d'efectius que presten servici a la ciutat, s'han convocat 66 places de bomber, que substituiran als que ascendisquen de categoria i augmentar la plantilla d'este cos de seguretat.

Sanjuán ha anunciat que hi ha també previstes oposicions per a sergent de bombers, que cobriran la necessitat de comandaments intermedis, i ha afirmat que “estem tractant d'optimitzar la plantilla de bombers, que després de 24 anys de govern del PP havia quedat en una situació crítica. Esta situació s'està revertint i quan acabem estos dos mandats tindrem una administració molt millor preparada per a fer el que ha de fer, prestar servcus i garantir drets, com el dret a la seguretat”.

Millores en el polígon industrial de Forn d’Alcedo

La Junta de Govern en la sessió de hui, ha acceptat la subvenció atorgada per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) de 197.000 euros, destinada a renovar les voreres i calçada del carrer Pi Blanc del polígon industrial de Forn d’Alcedo. El projecte per al qual es concedix esta subvenció suposarà una inversió de 250.000€, que millorarà l'accessibilitat del polígon i reservarà nous espais d'aparcament adaptats a les dimensions dels vehicles industrials. La calçada també disposarà de carrils de majors dimensions que les habituals, per a permetre la maniobrabilitat de camions i vehicles de grans dimensions.

Tal com ha explicat el regidor “amb esta actuació avancem en la millora i renovació d'esta zona industrial, facilitant la mobilitat i el treball de totes les persones que diàriament treballen en ell, així com el funcionament de les empreses i activitats econòmiques del Polígon de Forn d’Alcedo”.

Pla Especial del Passeig Marítim

Hui s'ha aprovat favorablement l'avaluació ambiental de la Modificació Puntual del Pla Especial d'Ordenació del Passeig Marítim, en el que afecta els quioscos i restaurants. Amb la modificació es corregeixen determinats aspectes legals que generaven confusió i dificultaven la reforma i actualització dels restaurants del Passeig Marítim.

Sanjuán ha assenyalat que “no és una imposició, ja que la modificació es realitza a proposta de l'Associació de Restaurants de la Platja de la Malva-rosa, amb la intenció de facilitar la renovació dels actuals restaurants, construïts en els anys 90, dotant-los d'una imatge i prestacions renovades, segons els plantejaments actuals de sostenibilitat”, ha assenyalat Sanjuán, qui ha destacat “la importància que té per a l’Ajuntament millorar la façana marítima de la ciutat, i revertir la situació d'una ciutat que ha viscut molts anys a esquena de la mar”.

Les reformes deuran, entre altres, respectar les següents condicions: la superfície de planta baixa tindrà un màxim de 230 m², dels quals 50 m² seran terrassa tancada desmuntable; almenys el 40% de la façana serà envidrada, amb vidres de sòl a sostre; la primera planta podrà disposar d'una terrassa i la coberta ha de permetre la instal·lació de plaques solars.

Recursos multimèdia

Borja Sanjuán