Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Nuevo jardín Joan XXIII - València

Vés enrere Nuevo jardín Joan XXIII

Volver

El nou jardí a l'avinguda de Joan XXIII avança amb l'adjudicació provisional de les obres

Campillo destaca que es tracta “d’una de les reivindicacions històriques més importants del barri de Benicalap, producte dels Pressupostos Participatius”

• Recreació del nou jardí

07/12/2020

La Junta de Govern Local aprovarà este divendres l’adjudicació provisional de les obres d’un jardí al solar situat a l’avinguda de Joan XXIII, a Benicalap, “una de les reivindicacions històriques més importants del barri, producte dels Pressuposts Participatius”, segons ha explicat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo. El nou espai verd, de 2.700 metres quadrats i amb una inversió de més de 317.000 euros, contempla jocs infantils i altres equipaments, així com vegetació diversa.

 

L’Ajuntament avança en la creació de la nova infraestructura verda a Benicalap amb el requeriment de documentació a l’empresa Actúa, Servicios y Medio Ambiente SL dins del procés d’adjudicació de les obres. “En la pròxima Junta de Govern d’este divendres adjudicarem provisionalment el nou jardí a Joan XXIII, una de les reivindicacions històriques més importants del barri de Benicalap”, ha explicat l’edil. L’espai enjardinat s’ubicarà en “un solar prou gran, que porta dècades sense urbanitzar i, per tant, com molts solars que es troben a la mateixa situació a la nostra ciutat, s’entolla i al final servix per a aparcament i per passejar els gossos”.

Campillo ha recordat que “és una obra important de més de 300.000 euros —317.531 euros, IVA inclòs—, producte d’un procés participatiu, un jardí, en definitiva, votat pels veïns i veïnes a través del DecidimVLC, i llargament reivindicat pels veïns i veïnes de Benicalap”. La redacció del projecte, que ocuparà una superfície de 2.700 metres quadrats, ha estat a càrrec de l’arquitecte Jacobo Ríos-Capapé i està projectat per ser un jardí accessible, amb jocs infantils i altres equipaments per donar resposta a les necessitats del veïnat, a més d’incorporar una important càrrega de vegetació diversa.

Es planteja com a un espai per a la integració de tota mena d’usuaris i per a totes les edats. El responsable d’Ecologia Urbana ha detallat que “es tracta d’un espai accessible i tranquil, on es puga passejar i gaudir gràcies a equipaments útils per al veïnat. Incorpora jocs infantils i també equipament per a adults, amb una important càrrega de vegetació i ombra, però també de sol, on tinga cabuda la biodiversitat”.

Esta nova zona enjardinada limita a l’est amb l’avinguda de Joan XXIII, des d’on s'habiliten accessos directes, i deixa per definir-se en el futur la seua relació amb els carrers de Sant Josep de Pignatelli i del Periodista Gil Sumbiela, en el seu costat nord-oest, dels quals queda més allunyada. “Els veïns i veïnes d’esta part de la ciutat, del barri de Benicalap, podran disfrutar d’un dels jardins més bonicos de la ciutat, un jardí fet pensant en els veïns”, ha manifestat el vicealcalde.

El regidor ha valorat la necessitat de desenvolupar espais verds i, en este cas, “donem utilitat a un solar millorant el paisatge urbà i la qualitat de vida dels veïns i veïnes”. A més, Campillo ha recordat que “des d’este govern municipal estem impulsant el Pla Verd que inclou noves infraestructures verdes, com este jardí, que ens proporcionen oxigen, ens ajuden a reduir la temperatura i combatre l’efecte illa de calor de la ciutat, i enriquixen el nostre patrimoni natural i fomenten la biodiversitat”.

Recursos multimedia

Sergi Campillo