S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Nuevo centro Universidad Popular Campanar - València

Vés enrere Nuevo centro Universidad Popular Campanar

Tornar

L’Ajuntament invertix 1,2 milions d’euros en la futura seu de la Universitat Popular de Campanar

El centre entrarà en funcionament en el curs 24-25 i contribuirà a la dinamització social i cultural del barri, segons ha explicat Isabel Lozano

• Zona que albergarà el nou centre de la Universitat Popular en Campanar

26/12/2022

La Universitat Popular comptarà amb un nou centre en el barri de Campanar després de l'adquisició per part de l'Ajuntament d'un edifici de prop de mil metres quadrats a la cantonada dels carrers Escultor García Mas i Pare Muedra. Este nou centre començarà la seua activitat en el curs 2024-2025 de manera que segons ha explicat la regidora de Serveis Socials, Isabel Lozano, amb esta adquisició “es cobrirà el mapa complet de la ciutat quant a centres de la Universitat Popular i s'atén una reclamació que des de fa anys realitza l'Associació de Veïns de Campanar”.
 

El consistori ha fet una inversió d'1.220.000 euros en l'adquisició d'este local de prop de mil metres quadrats que segons ha detallat Isabel Lozano “es troba en bon estat” i, per tant, es podrà posar en funcionament sense necessitat de fer grans inversions en un temps no llarg pel que podria estar en funcionament en el curs 24-25.

Isabel Lozano ha destacat la situació de l'edifici en una zona cèntrica del barri de Campanar, la qual cosa ho fa molt accessible. A més, ha assenyalat, “és un local molt ampli, amb molta finestra, en un entorn molt amable i amb espais enjardinats que permetrà fer activitats a l'aire lliure”. Per a la presidenta de la Universitat Popular, este centre “generarà dinàmiques molt positives; no sols espais d'aprenentatge sinó també de trobada i de participació ciutadana que dinamitzaran la vida social i cultural del barri”.

El centre comptarà amb 2 aules de 50 metres quadrats per a activitats com a Cultura General, Valencià o Informàtica. També disposarà de 2 aules taller per a classes de pintura o ceràmica de 80 metres quadrats cadascuna. A més hi ha espai per a una sala polivalent de 160 metres quadrats en la qual es duran a terme les activitats de ball, gimnàstica o ioga i un despatx d'atenció al públic i oficines. La regidora ha explicat també que altres 200 metres podran ser utilitzats per entitats del barri, així com cedir una part per ampliar el Centre de Servicis Socials de Campanar.

La Universitat Popular compta actualment amb 31 centres distribuïts pels diferents barris i pobles de València. Per a Isabel Lozano estos centres són “espais de dinamització social i cultural de primer nivell” i ha anunciat també que a mitjà termini hi haurà nous centres de la Universitat Popular en els barris de Torrefiel i Malilla el que mostra “la continuïtat i consolidació del projecte de la Universitat Popular a la ciutat de València”.

Recursos multimèdia

Isabel Lozano