S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Nuevas viviendas sociales - València

Vés enrere Nuevas viviendas sociales

Tornar

València suma dos noves vivendes per donar allotjament a famílies vulnerables

Isabel Lozano: “A l’Ajuntament no podem estar amb els ulls tancats davant estes famílies i hem d’actuar per facilitar-les una alternativa habitacional”

• Vivendes a la ciutat de València

04/02/2021

La regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, ha anunciat que la Junta de Govern Local aprovarà demà divendres acceptar l’ús gratuït i pel termini de 30 anys de les vivendes propietat d’Aumsa, localitzades a la plaça de la Colònia Espanyola de Mèxic i al carrer del Forn de l’Hospital, per donar allotjament a famílies vulnerables procedents de vivenda precària, com poden ser famílies que viuen en assentaments als afores de la ciutat.

 

“Des de l’Ajuntament busquem cada dia diferents alternatives i fórmules per augmentar l’escàs parc de vivenda pública social a la ciutat, ja que cal donar resposta a la situació límit que estan passant algunes famílies en els assentaments de la ciutat. A l’Ajuntament no podem estar amb els ulls tancats davant estes famílies, les més vulnerables de la ciutat, i sense cap dubte hem d’actuar per facilitar-les una alternativa habitacional. Per això, celebrem esta nova incorporació de dos vivendes a este parc públic de vivenda”, ha dit la regidora Lozano.

La vivenda de la plaça de la Colònia Espanyola de Mèxic, a la Fontsanta, té actualment l’accés principal tapiat, i es troba en mal estat de conservació. Ara mateix no reunix les condicions d’habitabilitat per problemes higiènics i de deficient estat de les instal·lacions i dels diferents elements que la integren. Requerirà, per tant, una actuació de neteja, pintura i reposició d’elements fora d’ús de la que s’encarregarà l’Ajuntament per posar la vivenda a punt.

D’altra banda, la vivenda situada al carrer del Forn de l’Hospital, a Ciutat Vella, està situada en una finca de l’any 1920, però en este cas sí que es troba en un correcte estat de conservació i, a més, reunix totes les condicions d’habitabilitat necessàries per entrar a viure. L’edifici consta de planta baixa destinada a local comercial, quatre plantes altes i una cinquena planta àtic, amb una vivenda per planta. La seua estructura és tradicional.

“Estes dos vivendes entraran a formar part del programa d’accés a la vivenda municipal amb l'objectiu d’aconseguir la inserció social d’aquelles famílies amb majors dificultats i amb situació d’exclusió residencial. El programa comprén intervencions d’inserció complementàries de tipus social, formatiu o laboral, a més de l’adjudicació d’una vivenda municipal amb un lloguer social assumible per les famílies”.

Per això, l’Ajuntament disposa d’un parc de vivendes adscrites a la Delegació de Servicis Socials que es destinen a aquelles persones i unitats familiars que presenten greus dificultats econòmiques, desestructuració familiar, gent gran amb escassos recursos, pobresa sobrevinguda, dones víctimes de violència de gènere, atur de llarga durada o nuclis familiars procedents de vivenda precàri, les quals són proposades pel personal tècnic dels centres municipals de servicis socials, que realitzen una intervenció sobre estes unitats familiars.