S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Nuevas fuentes de agua - València

Vés enrere Nuevas fuentes de agua

Tornar

El Cicle Integral de l'Aigua instal·la 14 noves fonts per a reduir l'ús de plàstics a l'Ajuntament

Elisa Valía informa que s'ha començat a distribuir botelles d'acer inoxidable entre els funcionaris per a fomentar el consum d'aigua de l'aixeta

• Font per a reduir el consum de plàstic

22/02/2021

La regidora del Cicle de l'Aigua de l'Ajuntament de València, Elisa Valia i el CEO de Global Omnium-Aigües de València, Dionisio Garcia Comín, han posat en marxa este matí 14 fonts d'aigua de nova generació per a reduir l'ús de residus plàstics i potenciar el consum d'aigua de l'aixeta entre la comunitat de funcionaris que, en el cas de la ciutat de València, supera les 5.000 persones.

 

En total s'han distribuït 7 fonts en les dependències municipals de Tabacalera, 2 en l'edifici de la plaça de l'Ajuntament, i altres dos s'han instal·lat en les dependències de la Policia Local i Bombers. A estes fonts es “sumen les fonts abeurador situades en diversos punts de la ciutat que es van instal·lar este estiu i que permeten a la ciutadania accedir a aigua de millor sabor”.

A més, s'ha iniciat la distribució de botelles d'acer inoxidable per a facilitar l'ús d'estes fonts que estan situades en punts estratègics de les dependències municipals. Elisa Valía ha explicat que l'objectiu d'esta iniciativa és que l'Ajuntament siga un espai 100 per cent lliure de botelles de plàstic d'un sol ús”.

“Hem de ser exemple d'administració sostenible”, ha assenyalat Valía qui ha explicat que es repartirà entre les persones que treballen a l'Ajuntament botelles d'acer inoxidable que es podran emplenar en estes noves fonts d'aigua.

Esta mesura, forma part del conveni amb Global Omnium amb el qual, ha explicat, es pretén que “l'Ajuntament de València estiga 100% lliure de botelles de plàstic d'aigua d'un sol ús, no sols pels residus que es produeixen sinó per la petjada de carboni que implica beure aigua embotellada respecte a beure aigua d'aixeta”.

Ha recordat que l'Ajuntament inverteix “més de 4 milions d'euros anuals en les plantes de potabilització, i més de 8 milions d'euros anuals en les xarxes de distribució d'aigua potable a la ciutat”, ha agregat Vàlua qui ha apostat per “el consum d'aigua de potable d'aixeta perquè reuneix totes les garanties i estem treballant de manera permanent tant en la millora de les condicions del subministrament com en la millora del sabor”.

Recursos multimèdia

Elisa Valía