Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Nave 4 de Ribes - València

Vés enrere Nave 4 de Ribes

Volver

L’Ajuntament contracta l’execució de les obres de la nau 4 de Ribes per a Centre de Servicis Socials i Centre de Dia per a Joves

Isabel Lozano: “València continua la seua aposta per ampliar la xarxa pública de centres municipals de servicis socials per garantir una vida digna per a tots els valencians i valencianes”

• Imatge virtual del futur centre de servicis socials

03/03/2022

La regidora de Benestar i Drets Socials de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha anunciat que la Junta de Govern de demà aprovarà contractar les obres de la nau 4 del Parc Central, convocar procediment obert, aprovar els plecs de condicions i la despesa corresponent per a habilitar-la com a nou Centre Municipal de Servicis Socials (CMSS) de Russafa -un barri que no tenia un centre propi d’estes característiques- i també com a Centre de Dia per a Joves, que serà el segon del que disposarà la ciutat.

 

El CMSS de Russafa donarà servici a una població de més de 35.000 persones, mentre que el Centre de Joves constituïx la segona dotació d’estes característiques de la ciutat. El pressupost d’actuació per al desenvolupament dels dos centres supera els dos milions i mig d’euros (2.591.807,48 €), i el termini d’execució és de catorze mesos. En el cas del CMSS de Russafa, tal com ha explicat Lozano, “la tendència en la qual treballem des de la Delegació és disposar de més centres que donen cobertura a àrees territorials més reduïdes, de manera que es garantisca una atenció més pròxima i personalitzada als diferents barris, amb unes intervencions i un seguiment també més intensos i arrelats en cada barri”. La regidora ha explicat que en la mateixa situació cal incloure també l’obertura dels centres de Servicis Socials de Benicalap i el Cabanyal.

El CMSS de Russafa ocupa una superfície de 247,32 metres quadrats i donarà cobertura als barris de Russafa i Gran Via, amb una població d’atenció de 35.620 persones. La seua posada en marxa permetrà millorar la ràtio d’atenció a la ciutadania, que en estos moments s’atén al CMSS de Centre Ciutat Vella, al carrer de l’Hostal de Morella, 2.

El CMSS Russafa desenvoluparà programes i servicis d’informació, servicis domiciliaris, inserció social i laboral, dependència, atenció psicològica i projectes Col·labora. Disposarà d’un equip interdisciplinari integrat per catorze persones: un lloc de direcció, un psicòleg o psicòloga, sis treballadores o treballadors socials (TMTS), un lloc de personal tècnic d’integració social (TIS), un altre de personal tècnic auxiliar de Servicis Socials (TASS), dos per a personal auxiliar administratiu i dos de personal subaltern.

Tal com ha explicat la regidora Isabel Lozano, l’horari d’atenció al públic serà de 9.00 a 14.00 hores, de dilluns a divendres, amb un horari continuat de treball de 8 a 20 hores, de dilluns a dijous, i els divendres, de 8 a 15 hores, prèvia petició de cita.

La part de la nau 4 destinada a CMSS de Russafa té dos accessos: un al carrer de les Filipines, que es destina al públic, i un altre des del parc en la façana oposada, pel qual accedirà el personal del centre. Al costat del carrer de les Filipines se situa la sala d’espera, amb una zona de joc per a xiquets, i a este espai donaran els llocs d’informació i accés directe als dos despatxos d’atenció a la ciutadania.

El centre de dia per a joves tindrà setanta places

Quant al futur Centre de Dia o Centre de Segona Oportunitat, es tracta del segon d’estes característiques de què disposarà la ciutat, després del que ja funciona al barri del Cabanyal en un edifici de nova planta recentment construït per l’Ajuntament de València . Tal com ha afirmat Isabel Lozano, “l’actual centre del Cabanyal és insuficient per a una ciutat com València i la seua població de 14 a 18 anys en dificultats, que necessita una intervenció a molts nivells per a previndre problemes de cara al futur.

A més de l’atenció personalitzada, hi haurà quatre tallers de formació professional (hostaleria i turisme, informàtica i comunicacions, imatge personal i activitats fisicoesportives). També es realitzaran activitats de formació bàsica per a l’obtenció del Graduat en Secundària o la superació de proves per a accedir a cicles formatius i similars i, a més, disposarà d’un servici d’orientació laboral i pràctiques en empreses i un servici de menjador diari amb capacitat per a vint-i-cinc comensals.

Com a servicis complementaris hi haurà un ampli programa d’activitats culturals i lúdiques que s’ampliaran també als caps de setmana i períodes vacacionals. Igualment, hi haurà un espai per al desenvolupament d’habilitats personals (obtenció del permís de conduir, carnet de manipulador d’aliments o assistència a cursos externs de l’Ajuntament) i, finalment, es realitzaran accions encaminades a capacitar estos joves per a la vida adulta i a desenvolupar competències i assumpció de responsabilitats.

El centre disposarà de setanta places i se situarà en l’espai més ampli de la nau. Dels més de 1.300 metres quadrats que ocupa el total de la nau (1.378,95 m²), el centre de joves disposarà de 1.136,37 m², en dos plantes. S’adequarà sota la part de la coberta en dent de serra de la Nau, un espai singular, a la geometria del qual s’han adequat la distribució i el plantejament d’espais: s’han habilitat peces que pareix que s’esvaren entre els pilars i s’ha optat per mantindre, encara que de forma matisada, la transparència de la nova façana.

Isabel Lozano ha dit que, així, “València continua la seua aposta per ampliar la xarxa pública de centres municipals de servicis socials per a garantir una vida digna per a tots els valencians i valencianes i, en este cas, també de centres de dia per a joves. La inversió en polítiques socials i les noves infraestructures socials que ha realitzat el govern de Joan Ribó durant estos 7 anys suposen una revolució en esta matèria, ja que abans tots estos aspectes estaven oblidats per l’anterior equip de govern”.

Recursos multimedia

Isabel Lozano