Monitores comedores escolares - València

Monitores comedores escolares

Tornar

L’Ajuntament augmenta en més de 200.000 euros el pressupost dedicat als monitors dels menjadors escolars municipals

La regidora Maite Ibáñez destaca que les escoles infantils privades poden optar a la convocatòria d’ajudes del Pla Resistir

• S'han organitzat grups estables de convivència, en què només interactua durant tot el servici de menjador un únic monitor o monitora

06/04/2021

La regidora d’Educació, Maite Ibáñez, ha informat que este curs “hem augmentat en més de 200.000 euros la dotació econòmica destinada als monitors dels menjadors dels col·legis i escoles infantils de gestió municipal, per respondre a la situació sanitària”. A més, l’edil ha destacat la inclusió de les escoles infantils privades en la convocatòria d’ajudes Parèntesi del Pla Resistir.

 

Ibáñez ha fet balanç de l’increment pressupostari que s’està duent a terme durant el present curs per augmentar el nombre de monitors dels menjadors dels centres educatius municipals. “Davant la situació sanitària, des del començament del curs escolar s’ha fet necessari adaptar la prestació del servici de menjador per fer-la allò més segura possible i evitar els contagis en les instal·lacions”, ha explicat l’edil.

Entre les directrius marcades, es troba l’organització dels grups estables de convivència, en què només interactua durant tot el servici de menjador un únic monitor o monitora. Per poder donar compliment a estes instruccions de la Conselleria d’Educació i prestar correctament el servici de menjador, “hem augmentat el nombre de monitors en l’execució del contracte”, ha informat Ibáñez.

Pel que fa a l’increment en els menjadors de les escoles municipals, Ibáñez ha detallat que “hem augmentat sis monitors al col·legi Professor Santiago Grisolía, sis en el de Benimaclet i tres al de Fernando de los Ríos”. Pel que fa a l’increment en els menjadors de les escoles infantils de gestió directa, “hem augmentat un monitor en l’escola infantil Gent Menuda, dos a la de Quatre Carreres, tres a la de Solc i tres a la de Pinedo”. En total, l’increment de la dotació econòmica durant el curs per a l’augment de monitors en centres educatius municipals és de 213.055 euros.

D’altra banda, Maite Ibáñez ha posat en valor que dins de les ajudes Parèntesi del Pla Resistir, en la Junta de Govern Local de dijous passat van quedar incloses les empreses que gestionen la xarxa de centres d’educació infantil, per “alleujar la situació de dificultat econòmica per la qual estan passant com a conseqüència de la situació sanitària”. D’esta manera “seguim donant suport als professionals d’este sector, a més de mitjançant l’augment del xec escolar”.

D’altra banda, Ibáñez ha explicat que els docents i educadors de les escoles infantils i col·legis que són de gestió municipal ja han rebut la primera dosi de la vacuna de la covid-19 la setmana passada, junt amb la resta de personal no docent que treballa en els centres educatius, com conserges o el personal de menjador. També el personal del Conservatori Municipal de Música José Iturbi.

“La primera fase de vacunació en els centres escolars de gestió municipal va finalitzar dimecres passat”, ha afirmat Ibáñez. “El procés de vacunació s’ha realitzat satisfactòriament i en els terminis establerts, la qual cosa demostra la bona tasca que estan duent a terme els equips de professionals que han estat preparats per a això per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, en coordinació amb la d’Educació”.

Recursos multimèdia

Maite Ibáñez