S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Moción Guatla - València

Vés enrere Moción Guatla

Tornar

Urbanisme impulsa una moció per protegir el caràcter residencial del carrer de la Guatla

• Àrea afectada pel projecte hoteler

24/03/2023

L’Ajuntament garantix servicis públics i zones verdes a Sant Antoni

Des de Desenvolupament i Renovació Urbana, s’ha impulsat una moció per donar “una solució definitiva als veïns i veïnes del barri de Sant Antoni afectats pel projecte de macrohotel del carrer de la Guatla”, segons ha indicat la vicealcaldessa i regidora del ram, Sandra Gómez. El projecte d’hoteleria se substituirà per “un servici públic, juntament amb una zona verda que dignificarà el barri i el dotarà d’un nou espai d’ús veïnal”.
 

Gómez ha remarcat que esta zona de la ciutat té una manca important de servicis de proximitat i amb este canvi “estem propiciant traslladar este projecte i dividir l’edificabilitat per evitar que puguen donar-se situacions d’excessiva terciarització que afecten la convivència i el caràcter residencial dels barris”.

“Hem iniciat la solució des d’Urbanisme, d’acord amb el que hem treballat amb els seus veïns i veïnes i, per tant, és un pas més per assegurar que esta qüestió estiga definitivament solucionada”, ha afirmat la vicealcaldessa. Sandra Gómez ha recordat que el passat mes de febrer es va presentar un nou pla de reforma interior (PRI) que preveu l’obtenció de 10.640 metres quadrats per a servicis públics, 11.470 metres quadrats per a zones verdes i pe a vianants, i 357 noves vivendes. Este document definix actuacions als carrers de la Guatla i del Doctor Olóriz, al camí de Montcada, i en l’entorn del carrer de Sagunt i el Mercat de Sant Pere Nolasc.

La moció especifica que el barri de Sant Antoni té manca de servicis públics i zones verdes de proximitat que es fan evidents en el Pla Especial de Directrius de Qualitat Urbana, on apareixen indicadors deficitaris de centres de servicis socials, centres de dia i atenció a majors, per a joventut i, en definitiva, equipaments de proximitat.

El text precisa que s’ha “identificat una zona, delimitada pels carrers de Sagunt, Luz Casanova, Sant Bru i Pare Urbano, en l’interior de la qual podria situar-se una nova dotació pública, així com una zona verda de proximitat, a través d’una operació de regeneració urbana que solucione estes mancances, a més de posar en valor l’antiga séquia de Rascanya”.

D’altra banda, s’assenyala que el barri de Tormos, en la zona compresa entre els carrers del Guardacostes, Just Ramírez, Doctor Olóriz i l’avinguda del Doctor Peset Aleixandre, “els sòls previstos per a dotacions estan fragmentats en dos parcel·les, la qual cosa dificulta el fet de poder maximitzar l’aprofitament i la utilització del subsòl per crear un aparcament públic per a residents, molt necessari en el barri”.

Per tot això, la moció planteja que el Servici de Planejament elabore el corresponent instrument amb l’objectiu de distribuir les zones verdes, les parcel·les dotacionals i l’edificabilitat prevista en la zona per tal de satisfer les necessitats de tots dos barris, i millorar-ne la qualitat de vida i possibilitant una obtenció del sòl més àgil. En conseqüència, es delimitarà una unitat d’execució discontínua, que inclourà els terrenys dels carrers de la Guatla, Doctor Olóriz, Just Ramírez i Vicent Peris.

El text conclou: “Considerant que la proposta de planejament s’alinea amb l’interés públic general, una vegada elaborada la documentació pel Servici de Planejament, es procedisca a la tramitació de la seua avaluació ambiental i territorial estratègica d’ordenació del territori, urbanisme i paisatge”.

Recursos multimèdia

Sandra Gómez