Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Mercados en lengua de signos - València

Vés enrere Mercados en lengua de signos

Volver

L’Ajuntament distribuirà als mercats municipals cartelleria amb els noms dels aliments en llengua de signes

Galiana presenta la campanya “Mercats en llengua de signes” en col·laboració amb la Direcció de Política Lingüística de la Generalitat i FESORD

• Un dels cartells de la campanya "Mercats en llengua de signes"

17/12/2021

L’Ajuntament de València distribuirà als mercats municipals cartelleria amb els noms dels aliments en llengua de signes en el marc de la campanya “Mercats en llengua de signes” en col·laboració amb la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat i la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (FESORD). El regidor de Mercats, Carlos Galiana, acompanyat del director autonòmic de Política Lingüística, Rubén Trenzano, i el president de FESORD ha presentat este migdia la campanya al mercat de Russafa i ha explicat que “els mercats municipals són recintes que fan barri, que estan a peu de carrer, i són uns espais ideals per a presentar este tipus de campanyes.

 

Galiana ha afirmat que “des de la Regidoria de Comerç de l'Ajuntament de València estem encantats de col·laborar amb Fesord i amb la Generalitat Valenciana per donar a conéixer com es diuen en llenguatge de signes els productes frescos que es venen als mercats municipals". 

La campanya consta de diversos cartells amb els noms dels productes en castellà, valencià i llengua de signes, acompanyats d’una imatge del producte i una representació gràfica del nom en llengua de signes. Els productes estan agrupats per àrees temàtiques de manera que hi haurà un cartell per a les fruites, un altre per a les verdures, un tercer per a la carn i un quart per al peix i marisc. La cartelleria es distribuirà per les diferents parades de tots els mercats municipals de forma que ajude a la comunicació entre venedors i compradors i comporte un aprenentatge sobre els noms dels productes i la seua representació en llengua de signes.

La campanya també arribarà a tots els centres educatius de la ciutat per tal que es convertisca en una eina de treball en les aules, afavorisca el plurilingüisme i el coneixement de la llengua de signes així com la integració social de les persones sordes.

La campanya també inclou vídeos i cartes explicatives adreçades als responsables dels mercats i dels diferents centres educatius.