Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Mercado San Pedro Nolasco - València

Vés enrere Mercado San Pedro Nolasco

Volver

Urbanisme finalitza les obres de conversió en zona de vianants de l'entorn del mercat sant Pere Nolasc

Gómez: “Esta actuació junt amb el projecte de rehabilitació del mercat serà un revulsiu per al barri de Morvedre i retornarà la zona a la seua antiga esplendor”

• La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbanístic al costat del mercat

07/02/2021

La vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha visitat esta setmana la finalització de les obres de conversió en zona de vianants de l'entorn del mercat municipal de la plaça Sant Pere Nolasc a València. Una actuació que junt amb el projecte de rehabilitació del Mercat serà un revulsiu per al barri de Morvedre i retornarà la zona a la seua antiga esplendor.

 

Sandra Gómez ha destacat que amb estes obres "hem recuperat 2.000m2 d'espai públic, passant d'una gran zona degradada a un espai de trobada agradable i per als vianants, per als seus veïns i veïnes, alhora que posem en valor la identitat del barri de Morvedre". "Una actuació que segueix la línia del projecte València Ciutat de Places i que s'emmarca dins de les polítiques per a revitalitzar espais públics urbans, millorar la mobilitat, l'accessibilitat i la vertebració per als vianants dels nostres barris,", ha ressaltat la vicealcaldessa.

Estes obres han tingut com a objectiu la rehabilitació, millora i adequació de l'espai públic urbà, amb la finalitat de completar la urbanització existent en les voreres i calçades, així com fer complir la normativa actual d'accessibilitat en el mitjà urbà i superació de barreres. Així, l'actuació ha englobat els carrers Convent, Mateu Escrivà i Santa Isabel. Una actuació que, tal com ha apuntat Gómez, s'ha completat amb l'obertura d'una nova via, paral·lela al carrer Nador, i amb la creació d'una zona verda que connectarà el mercat amb el carrer Sagunt.

En concret, els treballs han inclòs la demolició de vorades i rigoles, i la retirada de les rajoles existents substituint-les per noves rajoles hidràuliques de color negre, al costat d'altres de diferents textures. "Hem utilitzat materials antilliscants per a garantir la seguretat dels transeünts i la zona de calçada també s'ha pavimentat quedant totalment destinada a l'ús per als vianants" ha ressaltat la vicealcaldessa.

D'altra banda, s'ha renovat també la séquia mare Mestalla, mitjançant la seua neteja i intubació. A més, s'ha connectat la xarxa de sanejament a els baixants pluvials de les finques i a les escomeses domiciliàries, instal·lant també nous embornals en tota l'àrea. Quant a l'enllumenat públic, s'han instal·lat nous fanals als carrers La Miraculosa, Convent, Santa Isabel i Sagunt. En estes dues últimes hi ha quatre fanals i dos nous escocells amb arbratge, respectivament.

Sandra Gómez ha destacat que "per a completar la regeneració del qual va ser el punt neuràlgic de Morvedre, des de l'Ajuntament es procedirà a la rehabilitació del mateix Mercat Municipal, mantenint la seua estructura original i el seu caràcter comercial, però recuperant-ho com a espai de trobada del veïnat i d'acostament al producte local".

Actuacions com esta conversió en zona de vianants, que va sorgir dels pressupostos participatius Decidim València, són "necessàries per a millorar la mobilitat i l'accessibilitat dels nostres carrers, places i barris, i per a donar solució urbanística a les demandes dels nostres veïns i veïnes" ha destacat Gómez. Unes obres que "promouran el desenvolupament de futurs establiments i que doten al barri d'un entorn comú, amable i recuperat", ha conclòs la vicealcaldessa.

Recursos multimedia

Tall de veu Sandra Gómez