Mercado de Algirós - València

Mercado de Algirós

Tornar

L’Ajuntament habilita instal·lacions provisionals per als llocs de peix del Mercat d’Algirós mentre duren les obres de millora

Durant la visita als treballs, l’alcalde ha destacat que “els mercats són un instrument fonamental per garantir l’alimentació sostenible”

• Treballs de millora del Mercat d'Algirós

02/02/2022

Les parades de peix del Mercat d’Algirós compten amb unes instal·lacions provisionals a la plaça de Sant Felip Neri mentre s’executen les obres de millora de la zona on es localitzen. La intervenció contempla la reparació del forjat i la impermeabilització de l’espai per evitar filtracions d’aigua i assegurar l’estructura. L’alcalde, Joan Ribó, acompanyat del regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha visitat els treballs, que compten amb un pressupost de 582.712 euros i es desenvoluparan en un termini de dos mesos i mig mesos. L’alcalde ha subratllat que “per a l’Ajuntament de València els mercats són un instrument fonamental per garantir una alimentació sostenible”.

 

“Els mercats municipals a l’Ajuntament de València li importen i li importen molt”, ha assegurat l’alcalde. “Entenem que són claus per a una forma d’alimentació sostenible i de proximitat i per ajudar els llauradors i les persones que estan properes”. Durant la visita a les obres de millora del Mercat d’Algirós, Joan Ribó s’ha referit als treballs de manteniment dels mercats, com ara el de Russafa, on també s’ha reformat la pescateria, o el Mercat del Grau, la reobertura del qual està prevista per a enguany. Pel que fa a esta pròxima cita, l’alcalde ha remarcat que “pel codi ètic de govern, ni tallarem cintes ni posarem plaques, perquè és obra de tota la ciutat, de tots els valencians i valencianes”.

Per la seua part, el regidor Carlos Galiana ha recalcat que “en 2015 el pressupost per a reformes de tots els mercats de València era de 250.000 euros”, mentre que en 2016 va créixer fins a un milió d’euros. “Ens vam trobar uns mercats totalment deixats”, ha assenyalat l’edil. “Patixen tots les mateixes patologies”, perquè “això necessita un manteniment continu”. Ara bé, “a poc a poc este govern ha anat apostant pels mercats i rehabilitant-los”, ha manifestat en al·lusió a als diversos projectes de millora desenvolupats als mercats de Russafa, Benicalap, Natzaret, Castella, Rojas Clemente, Sant Pere Nolasc o el mateix Algirós. En eixe sentit, ha mencionat el pla de modernització de les instal·lacions d’aire condicionat, que tenen una mitjana d’entre 20 i 30 anys i s’han d’adaptar la normativa actual d’eficiència energètica.

Les obres al Mercat d’Algirós

Les obres de reparació del forjat del subterrani del Mercat d’Algirós no afecten ni alteren cap de les condicions urbanístiques de l’edificació. Es duen a terme en la planta soterrani, a la qual accedixen els vehicles industrials, i en la planta baixa, on se situen els llocs de venda de peix. Concretament, s’actua sobre els elements estructurals: els pilars i el sostre de la zona de pescateria.

L’actuació consistix en la reparació dels elements del forjat amb corrosió en les armadures i l’aplicació de pintures de protecció en els elements estructurals com a mesura de prevenció per evitar major carbonatació del formigó i deterioració de les armadures.

Per a això, s’han de desmuntar les instal·lacions que discorren penjades pel sostre per tal de reposar-les posteriorment. Així mateix, s’ha de reparar a la planta baixa tota la xarxa d’evacuació d’aigües residuals de la zona de pescateria, per la qual cosa s’han traslladat els llocs de venda de peix a les instal·lacions provisionals de la plaça de Sant Felip Neri. Cal desmuntar els envans de separació entre les parades, aixecar el seu paviment i el dels passadissos, demolir la capa de compressió, estudiar l’estat de la cara superior dels nervis del forjat i procedir a la seua reparació, impermeabilitzar i substituir l’antiga xarxa per una altra nova.

Igualment, s’han de reposar els murs, altells, instal·lacions i taulells de les parades. A més, en la façana que dóna a la rampa pel carrer de la Pobla de Farnals s’han de reparar les patologies aparegudes en el parament com a conseqüència de les filtracions d’aigua

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó
Carlos Galiana