Mejoras movilidad Massarrojos - València

Mejoras movilidad Massarrojos

Tornar

Mobilitat Sostenible instal·la quatre reductors de velocitat en la travessia de Massarrojos

Es tracta de l'última d'una llarga sèrie d'intervencions del servici de Mobilitat Sostenible per a millorar la mobilitat i seguretat viària en el poble

• Obres de millora del transit en Massarrojos

11/03/2021

El servici de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de València, atesa la petició de l'alcaldia de Massarrojos, ha realitzat una actuació encaminada a pacificar el trànsit rodat i millorar de la seguretat en l'artèria principal d'este poble del nord de València. Concretament, s'ha instal·lat la senyalització vertical i horitzontal per a recordar la limitació de velocitat màxima a 30 km/h (ja vigent per les característiques de la via) en l'eix comprés pels carrers Doctor Andrés Piquer, Rocafort i Plaza del Somniador, i s'han situat cinc bandes reductores de velocitat.

 

Este eix és una font de conflicte per l'ús intensiu que fan nombrosos vehicles d'altres localitats com a itinerari entre Rocafort i Moncada, les molèsties que generen als veïns de Rocafort i l'absència de voreres de qualitat, motiu pel qual en els anys 2016 i 2017 el servici de Mobilitat va realitzar estudis per a reordenar la circulació i garantir l'accessibilitat, arribant tots a la conclusió de la necessitat de convertir el carrer Doctor Andrés Piquer en una via d'un únic sentit, per a això s'adjuntava una planta viària preparada per a executar. En el mateix sentit, des de Mobilitat va quedar també a disposició per a realitzar-lo mitjançant una actuació tàctica en el moment que li siga indicat.

Mentrestant, en l'actuació sol·licitada i executada hui en este eix, també s'ha invertit el sentit dels carrers Lluís Janini, Cura Faus i el tram del carrer Pedrera entre les dues anteriors.

L’alcalde de Massarrojos, Carles Verdaguer, ha assenyalat que “a finals del 2020 es varen reunir representants de l'Ajuntament, associacions veïnals i veïns per abordar el problema del trànsit per la travessia que connecta amb Montcada. En esta reunió es va acordar adoptar mesures preventives per controlar la velocitat i garantir la seguretat dels vianants en el nucli de Massarrojos. Estes mesures són preventives si bé, no és una solució definitiva al problema de trànsit, significa una pacificació fins que la Diputació i la regidoria d'Urbanisme executen la solució acordada”.

La de hui és només l'última d'una llarga sèrie d'intervencions del servici de Mobilitat Sostenible per a millorar la mobilitat i seguretat viària en Massarrojos. Al febrer de 2018 ja es va dur a terme una actuació integral de pacificació del trànsit en convertir en zona per als vianants la Plaça de la Llotgeta –amb accés restringit únicament a la propietat i servicis autoritzats-, i en ampliar la zona per als vianants al carrer de Baix i en la plaça del Somiador. També es van reordenar els sentits d'alguns carrers de l'entorn i altres van quedar en sentit únic de la circulació.

En esta mateixa línia, en 2016 també es va dur a terme la reordenació de l'entorn del Col·legi Públic José Senet que va suposar la conversió en zona per als vianants de part dels carrers de Senent Ibáñez i Alejandro Cabezas, així com la limitació a 30 km/h i la reordenació de l'estacionament per a aconseguir vies de sentit únic als carrers Mossén José Estellés, Alejandro Cabezas i Diego Sevilla.

Més lluny ja de la zona urbana, en 2016 també es va millorar l'asfaltat i es van senyalitzar voreres en Camí Vell dels Fornets permetent el sentit únic d'esta via direcció cap al centre urbà, mentre que en 2019 es van instal·lar reductors de velocitat en la carretera que va de Borbotó a Massarrojos.