S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Mejora movilidad Campanar - València

Vés enrere Mejora movilidad Campanar

Tornar

Mobilitat Sostenible adjudica la construcció de nous carrils bici i millores per als vianants en Campanar

L'actuació comprén nous passos de vianants, millora de voreres i nous carrils bici en les avingudes General Avilés i Corts Valencianes

• Campanar

10/11/2021

El servicide Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament té previst aprovar estedivendres en Junta de Govern Local adjudicar, a l'empresa Grup Bertolín SAU, els 2.089 metres de carrils bici de Campanar per un import total de 546.232,79 euros, IVA inclòs. Una vegada formalitzat el contracte i realitzats tots els tràmits previs, l'actuació es completarà en quatre mesos des de l'inici de les obres.

 

L'actuació comprén, en primer lloc, el carril bici de General Avilés que connectarà, després de tres mesos d'obres, Pío Baroja i Mestre Rodrigo a través de 690 metres d'eix ciclista bidireccional, segregat en calçada –exceptuant les necessàries connexions amb els carrils bici existents sobre vorera- i de 2,30 metres d'ample de mitjana. A més, inclou l'ampliació dels espais per als vianants, especialment en la intersecció entre General Avilés i el carrer Terrateig, per a passar el carril bici de vorera a calçada en este punt i alinear el pas de vianants reduint la longitud de l'encreuament. Al seu torn, es projecta eliminar els semàfors en l'accés i eixida al carrer Terrateig donant prioritat al vianant. En esta mateixa línia, està prevista la reubicació del pas de vianants de General Avilés al costat de la rotonda de Pío Baroja, acostant-ho al nou encreuament ciclista i millorant el recorregut i l'accessibilitat per als vianants. Este projecte ha sigut adjudicat per un import de 183.517,14 euros (IVA inclòs).

El segon eix ciclista cobrirà una distància de 1.399 metres per les avingudes Corts Valencianes i General Avilés, des del carrer La Safor fins a l'avinguda Mestre Rodrigo. El traçat es disposarà majoritàriament en calçada, i serà bidireccional i d'un ample d'entre 2,30 i 2,50 metres. Esta actuació suposarà una important recuperació de l'espai per als vianants en la mitjana de l'avinguda Corts Valencianes en baixar a calçada el tram de carril bici entre els carrers La Safor i l'Alacantí, i es baixa a calçada també el carril bici en la mitjana sud de l'avinguda Mestre Rodrigo. Es realinearà i ampliarà la grandària dels passos per als vianants i de les voreres en la intersecció entre l'avinguda General Avilés i el carrer Aparicio Albiñana; s'ampliarà la zona de vianants en la vorera sud-oest de la intersecció entre General Avilés i Pius XII; es reduirà la longitud de l'encreuament en el pas de vianants amb semàfor al costat del carrer La Safor i es baixaran a calçada contenidors de residus i aparcabicis.

La duració prevista d'estos treballs és de quatre mesos i s'han adjudicat per un import de 362.715,65 euros (IVA inclòs). Este segon projecte disposa d'una ajuda concedida pel fons IDEA de 167.832,99 euros. Els fons IDAE són partides pressupostàries provinents dels Fons de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea.